Nieuwe ontwikkelingen voor Life Sciences Park Oss

  • Farma & Zorg
  • Bron: Brabantse Ontwikkelings Maatschappij

Naar aanleiding van de reorganisatieplannen van MSD-Organon is besloten dat men nieuwe voorstellen voor het park kan indienen.

De Taskforce Life Sciences Park is 22 april jl. bij elkaar gekomen om de recente ontwikkelingen bij MSD-Organon en de mogelijke gevolgen daarvan voor het concept business plan voor een Life Sciences Park te bespreken. Daarbij is besloten om een tweede oproep te doen om voorstellen in te dienen voor het opzetten van nieuwe activiteiten op een eventueel Life Sciences Park in Oss.

De directie van MSD-Organon heeft op 7 april jl. bij de Ondernemingsraad van MSD- Organon een adviesaanvraag ingediend voor een geplande reorganisatie van de R&D-activiteiten in Oss en Schaijk, waarbij de oprichting van een Development Center beoogd wordt. Volgens Hans Kortlever, voorzitter van de Taskforce Life Sciences Park, is met het indienen van een adviesaanvraag een nieuwe situatie ontstaan in Oss. “De Taskforce stelt zo snel mogelijk vast of en hoe het beoogde Development Center in combinatie met alle voorstellen voldoende basis biedt voor een Life Sciences Park."

De Taskforce zal de onafhankelijke Adviescommissie vragen te adviseren over de levensvatbaarheid van alle voorstellen in combinatie met het beoogde Development Center en MSD's overige activiteiten in Oss. Inmiddels heeft de onafhankelijke adviescommissie al advies uitgebracht aan de Taskforce over de tientallen voorstellen die vóór 18 oktober 2010 zijn ingediend. "De recente ontwikkelingen in Oss geeft andere mensen mogelijk aanleiding om nog een voorstel in te willen dienen", aldus Kortlever. “Daarin wil de Taskforce graag voorzien”.

Sinds oktober 2010 begeleidt de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) de indieners van voorstellen met business planning. Alle voorstellen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Voor meer informatie en voor het indienen van een voorstel is de website www.lifesciencespark.nl in gebruik, hier is ook informatie te vinden over hoe een onderneming op te starten. Voorstellen kunnen tot en met 16 mei 2011 via de website van het informatiecentrum ingediend worden. Het secretariaat van het informatiecentrum is gevestigd bij de N.V. Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) in Tilburg.

Voor meer informatie zie http://www.bom.nl/index.php?p=ACTUEEL_nieuwsberichten&m=36

Meer informatie over MSD OSS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Meer informatie over BOM, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!