Nieuwe opleiding geeft werklozen kans op baan

  • Arbeidsmarkt

Vrijdag 26 juni om 15:00 uur vindt in het Stadskantoor Tilburg de startbijeenkomst plaats van een pilotproject van Stichting MOED voor de verduurzaming van bedrijfsgebouwen in Midden-Brabant.

Nieuwe opleiding geeft werklozen kans op baan

In deze pilot krijgt een geselecteerde groep werkzoekenden een kans op een nieuwe baan als Energiearchitect. Tijdens de startbijeenkomst reikt de heer Berend de Vries, wethouder Duurzaamheid en Energietransitie van de Gemeente Tilburg, hen de startkwalificatiecertificaten uit.r

Maatschappelijk vastgoed en gebouwen op bedrijventerreinen kunnen véél energiezuiniger. De Midden-Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij voor Energie en Duurzaamheid (MOED) bundelt de krachten van ondernemers, onderwijs en overheid om hiermee concreet aan het werk te gaan.

Gebleken is dat werkgevers hiervoor nieuwe medewerkers nodig hebben: de Energiearchitecten. Mensen die de technologie voor duurzame energie kunnen overzien, maar ook begrijpen wat het zakelijk betekent om een bedrijfsgebouw te verduurzamen en vooral ook hoe je samenwerkt met de mensen die hierbij betrokken zijn.

Het gaat hier om een nieuw beroep. Dit beroep biedt een goede kans voor mensen die door de crisis in de bouw hun baan verloren hebben, maar wel over een schat aan ervaring beschikken. Daarom start MOED een pilot waarin negen enthousiaste werkzoekenden een opleiding en een leer-/werkplek krijgen aangeboden. MOED werkt hierbij nauw samen met de Gemeente Tilburg, het UWV, en de bedrijven Hoppenbrouwers, Van Wijlen, Sun-burst, FD Architecten en Evert Vrins Energie Advies.

De kandidaten hebben allemaal met succes een test gedaan waarin ze aantoonden over de juiste competenties te beschikken. Dit wordt gevierd tijdens de startbijeenkomsten met de kandidaten, met de samenwerkingspartners en met Stichting MOED.

Meer informatie over Midpoint Brabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!