Nieuwe regeling Startersbeurs Nederland

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Ondernemerslift+

Voor gediplomeerde jongeren zonder werkervaring is het moeilijk om een baan te vinden. Aan de andere kant maakt de huidige economische situatie het voor leerbedrijven moeilijk om gemotiveerde jongere medewerkers binnen te halen.

Nieuwe regeling Startersbeurs Nederland

Voor deze jongeren en leerbedrijven biedt de Startersbeurs een oplossing. Met de Startersbeurs kunnen afgestudeerde jongeren op de arbeidsmarkt gedurende zes maanden, 32 uur per week, werkervaring opdoen in het bedrijfsleven en zodoende hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten en verbeteren. In deze periode ontwikkelen zij competenties en vaardigheden die belangrijk zijn op de arbeidsmarkt én die aansluiten bij het opleidingsniveau. 

Startersbeurs in Noordoost-Brabant

In de afgelopen twee jaar heeft Noordoost Brabant Werkt!, het arbeidsmarktprogramma van AgriFood Capital, ruim 300 startersbeurzen verstrekt aan (hoog opgeleide) schoolverlaters. Deze beurs maakt het mogelijk voor jongeren zonder baan om werkervaring op te doen in het bedrijfsleven. En zo hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Inschrijven voor een startersbeurs is niet meer mogelijk maar nieuwe beurzen zijn beschikbaar via Startersbeurs Nederland.

De nieuwe regeling hiervoor is te vinden op de website van Startersbeurs Nederland

Meer informatie over OndernemersLift+:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!