home » nieuws » Bouw »

Nieuwe station Breda open voor publiek tijdens Dag van de Bouw

  • Bouw
  • Bron: Gemeente Breda

Op zaterdag 24 mei kunnen belangstellenden komen kijken in het nieuwe station van Breda. In het kader van de landelijke Dag van de Bouw zijn geïnteresseerden tussen 10.00 en 16.00 uur welkom op het bouwterrein.

Nieuwe station Breda open voor publiek tijdens Dag van de Bouw

Er is een wandelroute over het bouwterrein van het nieuwe station utgezet. Ook het Informatiecentrum van Via Breda aan de Willemstraat 5 is de hele dag open.

De negende editie van de Dag van de Bouw is onderdeel van de imagocampagne ‘Kom kijken hoe wij het maken’, die werkgeversvereniging Bouwend Nederland samen met haar leden voert. Op de dag stellen leden van Bouwend Nederland bouwprojecten open voor het publiek.

OVT Breda

De Bouwcombinatie OVT Breda vof (Hurks Groep BV en Ballast Nedam Bouw & Ontwikkeling BV) ontvangt bezoekers op het bouwterrein van het nieuwe station Breda. Daar kunnen mensen zien en horen hoe de bouw van het station verloopt. Een wandelroute voert mensen over het bouwterrein (onder andere over het nieuwe busperron). Op verschillende plaatsen langs deze route staat personeel van de bouwcombinatie om toelichting te geven op het project. In het Informatiecentrum van Via Breda kunnen mensen de hele dag terecht voor meer informatie over Via Breda.

Het bouwterrein van het nieuwe station is te bereiken via de Belcrumweg en de bouwweg Stationslaan. Er zijn voorzieningen voor het parkeren van fietsen en auto’s. Deelname en parkeren zijn gratis.

Nieuwe station

Het nieuwe station Breda wordt gebouwd in opdracht van ProRail, Gemeente Breda en NS Stations. Het station wordt een vervoersknooppunt voor trein, bus, auto, fiets en voetganger. Daarnaast wordt het nieuwe complex geheel ingebed in de grootschalige stedelijke ontwikkeling Via Breda, gecombineerd met kantoren, woningbouw, commerciële-  en parkeervoorzieningen.

Het nieuwe station omvat een terminal voor treinreizigers, een busterminal, 21.500 m2 kantoren, 147 woningen, 6.100 m2 commerciële voorzieningen in de terminal, 720 parkeerplaatsen op parkeerdek, stallingruimte voor 4.200 fietsen en een  36 meter brede voetgangerstunnel.

De planning is dat het noordelijk deel van het nieuwe station dit najaar voor reizigers in gebruik wordt gesteld.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!