Nieuwe subsidieronde zonnepanelen voor bedrijven en instellingen in Gelderland

Op 12 maart wordt een nieuwe subsidieronde voor zonnepanelen opengesteld voor eigenaren van panden met een grootverbruikersaansluiting, dat wil zeggen met een aansluiting groter dan 3 x 80 ampère. De subsidie is een groot succes in Gelderland.

Nieuwe subsidieronde zonnepanelen voor bedrijven en instellingen in Gelderland

Apeldoornse bedrijven blijken succesvol in het realiseren van zonnepanelen met deze subsidie, blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door Entras, in opdracht van de Cleantech Regio. Taskforce Zonne-energie geeft ondersteuning en advies bij de indiening van de subsidieaanvraag. Recent zijn ook Epe en Voorst aangesloten bij Taskforce Zonne-energie.

SDE+ subsidie

“Met een SDE+ subsidie krijgen grootverbruikers, het verschil vergoed tussen de kostprijs van duurzame energie en de marktwaarde van de geleverde zonne-energie, voor een periode van 15 jaar. Hiermee wordt de terugverdientijd van zonnepanelen een stuk korter en wordt de businesscase aantrekkelijk”, legt Anne ten Brummelhuis, projectleider Taskforce Zonne-energie, uit. “We zien echter ook dat bedrijven vaak niet beseffen welke stappen ze nog moeten zetten nadat ze een SDE+ beschikking hebben ontvangen.Wij willen het voor bedrijven en instellingen dan ook zo makkelijk mogelijk maken om over te stappen op zonne-energie, door hen kosteloos te adviseren en te begeleiden in dit proces.”

Apeldoornse bedrijven succesvol 

Een van de conclusies van het rapport is dat de realisatiegraad van SDE+ beschikkingen in Apeldoorn relatief hoog ligt. Mark Sandmann, wethouder Duurzaamheid van de gemeente Apeldoorn: “Ongeveer een derde van het totale aantal SDE+ beschikkingen in Apeldoorn is daadwerkelijk gerealiseerd, wat relatief zeer hoog is. We gaan ervan uit dat nog veel bedrijven dit goede voorbeeld volgen," aldus Mark Sandmann, wethouder Duurzaamheid en toeristisch toplandschap Apeldoorn. Sinds 2017 kunnen bedrijven en instellingen in gemeente Apeldoorn kosteloos advies en ondersteuning krijgen van Taskforce Zonne-energie wanneer zij zonnepanelen willen plaatsen op hun bedrijfspand.

Epe en Voorst sluiten aan

Na Apeldoorn zijn onlangs nog twee andere gemeenten in de Cleantech Regio, gemeente Epe en Voorst, aangesloten bij Taskforce Zonne-energie. Ten Brummelhuis roept bedrijven en instellingen in deze gemeenten die aan de slag willen met zonne-energie niet langer te wachten en te beginnen met de SDE+ aanvraag: “De beschikbare bedragen per kWh zonnestroom gaan per ronde naar beneden. Het is zonde om deze kans te laten liggen”. 

Over Taskforce Zonne-energie

Taskforce Zonne-energie is onderdeel van de Omgevingsdienst Veluwe IJssel, en in 2017 opgezet in opdracht van gemeente Apeldoorn om de ontwikkeling van zonne-energie te stimuleren. De Taskforce geeft onafhankelijk en kosteloos advies en ondersteuning aan bedrijven en instellingen in de betreffende gemeenten die zonnepanelen willen plaatsen.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!