Nieuwe toeristische database

  • Toerisme & Recreatie
  • Bron: Provincie Overijssel

Op dinsdagmiddag 16 februari zijn de nieuwe websites en databank in Overijssel door gedeputeerde Carry Abbenhues en de directeuren Henk van Voornveld, Jeroen Enkelaar en Thea Huisman van de Regionale Bureaus voor Toerisme (RBT) en Romana Engeman, directeur van het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme (GOBT) officieel in gebruik genomen.

Nieuwe toeristische database

Dat gebeurde in een bijeenkomst in het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal in aanwezigheid van vertegenwoordigers van toeristische organisaties, ondernemers en gemeenten.

Het afgelopen jaar is er in Overijssel door VVV's, RBT's en het GOBT hard gewerkt aan een nieuwe centrale toeristische databank en nieuwe consumentenwebsites. Vechtdal Overijssel, IJsseldelta en Zwolle, Salland en Deventer en WaterReijk Weerribben Wieden zijn inmiddels online met hun nieuwe sites. Ook kan de consument terecht op VVVTwente.nl, dat eenzelfde frisse uitstraling heeft als de nieuwe lokale VVV-sites in Twente.

Al deze websites worden gevoed vanuit de geheel vernieuwde databank, die de belangrijkste evenementen, ondernemingen en bezienswaardigheden bevat en alle andere zaken die de toerist, recreant en eigen inwoners interesseren. De content uit de databank kan voor diverse doelen worden gebruikt. Zo beschikken de websites al over handige functionaliteiten als een interactieve kaart en toeristische tripplanner. Maar ook is de content bruikbaar voor bijvoorbeeld digitale informatiezuilen.

Carry Abbbenhues benadrukte in haar toespraak het belang van ICT-innovaties voor het provinciale vrijetijdsbeleid. "Innoveren is essentieel. De toepassing van nieuwe digitale technieken helpt de vrijetijdssector om Overijssel als aantrekkelijke provincie nog beter in de etalage te krijgen, toeristen vast te houden en nieuwe gasten aan te trekken".  Met een druk op de knop nam de gedeputeerde vervolgens samen met de directeuren van RBT's en GOBT de databank symbolisch in gebruik. Aansluitend verzorgde Kristian Esser, internetspecialist van buro Mr Harder, een ‘whisper audience' over de nieuwste trends op ICT-gebied. Zijn boodschap: "Social media, serious gaming, mobiel internet, het hangt steeds meer met elkaar samen en maakt ons leven makkelijker. Het helpt ons en verbindt ons met gelijkgestemden. Ook op vakantie en tijdens een dagje uit. Mensen die niet ‘connected' zijn sterven uit. Maak er gebruik van als vrijetijdssector, laat zien wat je in huis hebt".

Romana Engeman, blikte tenslotte kort vooruit naar de toekomst. Zaken als mobiel internet en social media spelen daarin een belangrijke rol. Met de realisatie van de nieuwe databank en websites is een belangrijke basis gelegd voor de verdere internet- en ICT-activiteiten van VVV's, RBT's en GOBT. Een basis waarop kan worden doorgebouwd aan de versterking van de digitale infrastructuur voor de vrijetijdseconomie in Overijssel.

 

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!