Nieuwe treinverbinding van Moerdijk naar Milaan

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Havenschap Moerdijk

Sinds woensdag 21 oktober heeft de haven van Moerdijk er een nieuwe spoorverbinding bij: naar Italië. Vanaf de terminal van CCT in Moerdijk vertrekt de trein drie keer per week naar Milaan. De ambitie is om dit begin 2016 uit te breiden naar 5x.

Nieuwe treinverbinding van Moerdijk naar Milaan

De containers die op de terminal van CCT worden overgeslagen met bestemming Italië komen zowel per schip als per vrachtwagen binnen. CCT is de logistieke draaischijf waar alles samenkomt. A2B verzorgt de transporten van de containers tussen het Verenigd Koninkrijk naar Moerdijk en vice versa.

IFB

De spooroperator in deze keten is Inter Ferry Boats. IFB is een operator met een uitgebreid Europees netwerk. Zij onderhouden de contacten met de grotere vervoerders en met deze nieuwe verbinding breiden zij hun bestaande verbindingen op Italië vanuit Antwerpen en Zeebrugge uit.

Tractie

De tractie, ofwel de locomotiefdienst, wordt van Moerdijk tot Keulen uitgevoerd door Locon Benelux BV, een tractiemaatschappij die zich op internationale- en lange afstandstransporten richt. Vanaf Keulen zet SBB Cargo International het traject voort. Als cargo-afdeling van de Zwitserse spoorwegen is het hun missie om de kwaliteit op de Noord-Zuidas hoog te houden.

Op dit moment worden er 3 round trips per week aangeboden. De ambitie is om dit begin 2016 op te trekken naar 5 wekelijkse round trips.

Goede aansluiting op spoor

Het Havenschap Moerdijk is er trots op dat het samen met de betrokken partijen gelukt is om een eerste stap te zetten in de realisatie van de spoorambities. Zoals in de Havenstrategie Moerdijk 2030 staat, is het voor de verdere uitbouw van de short-seaverbindingen van groot belang dat er een goede aansluiting op het spoor is. De combinatie van vervoer over water en per spoor leidt tot minder vrachtverkeer op de weg. En dit zorgt voor minder files, maar is ook van belang voor een goede en gezonde leefomgeving, één van de andere ambities uit de Havenstrategie.

Meer informatie over PORT OF MOERDIJK:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!