Nieuwe verbindingen via Samen in de Regio en Werkcentrum

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Gemeente Bergen op Zoom

Samen in de Regio heeft inmiddels een aantal succesvolle kansenbeurzen georganiseerd. De aanstaande editie op 4 maart krijgt een breder programma.

Nieuwe verbindingen via Samen in de Regio en Werkcentrum

Het Werkcentrum sluit aan, om nog meer bedrijven, vrijwilligers en maatschappelijke organisaties resultaatgerichte netwerkmogelijkheden en kansen te bieden.

De Kansenbeurs is in het leven geroepen om werkzoekenden, stagiaires en vrijwilligers te koppelen aan werkgevers, leerwerkplekken en aan organisaties die vrijwillige ondersteuning zoeken. Samen in de Regio merkte dat er een brede behoefte aan uitleg over mogelijkheden is, mede ingegeven door recente maatschappelijke ontwikkelingen als de Participatiewet. Daarom is het programma van de komende Plus editie hierop aangepast.

Nieuwe elementen

Het bestaande uitgangspunt: 'mensen verbinden' blijft, natuurlijk. Er zijn echter elementen toegevoegd. 's Middags  vindt er een seminar plaats voor werkgevers, over onderwerpen als resultaatgericht en besparend werk creëren naar aanleiding van de Participatiewet. Tevens wordt stilgestaan bij de ondersteuning die organisaties als het Werkcentrum, (samenwerking tussen ISD Brabantse Wal en UWV) kunnen bieden en de subsidiemogelijkheden. Daarna, tijdens de banenbeurs, zijn er workshops en infostands voor werkzoekenden. Daarin wordt bijvoorbeeld stilgestaan bij en de invloed van social media op solliciteren en het zoeken naar werk over de grens. In België liggen immers ook kansen.

Wat naast de banenbeurs ook blijft, is de vrijwilligersmarkt 's avonds. Die twee ontmoetingsmomenten leverden al heel wat matches op en de organisatie rekent er op dat deze editie in die zin minstens even succesvol zal zijn. Het aantal deelnemers groeit immers gestaag en daarmee het aantal kansen ook.

Wanneer?

De Kansenbeurs zal plaatsvinden op 4 maart, van 12.30 tot 20.00 uur in De Stoelemat in Bergen op Zoom.
Het programma:

12.30 ontvangst werkgevers
12.45 welkomstwoord wethouder Arjan van der Weegen
13.00 seminar: kostenbesparend werk creëren binnen de Participatiewet
14.00 banenbeurs/workshops voor werkzoekenden(tot 17.00)
18.30 vrijwilligersmarkt (tot 20.00)
Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!