Nieuwe website maakt ISO 26000 toepasbaar voor MKB

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Agentschap NL

Lancering MVO-wegwijzer ISO 26000 op jaarcongres NEN

Nieuwe website maakt ISO 26000 toepasbaar voor MKB

Ondernemers die op een structurele manier aan de slag willen met MVO volgens ISO 26000 kunnen vanaf 26 april 2012 terecht op www.mvo-wegwijzer-iso26000.nl. Op deze website ontdekken ondernemers wat maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) voor hun bedrijf betekent en hoe zij MVO in hun bedrijfsvoering kunnen opnemen volgens de internationale richtlijn ISO 26000. De wegwijzer is ontwikkeld door MVO Nederland, NEN en Agentschap NL.

Willem Lageweg, directeur van MVO Nederland: "Het aantal publicaties en onderzoeken dat aantoont dat de MVO-businesscase loont, is niet meer te tellen. Eind vorig jaar kwam ook Harvard met overtuigende cijfers. MVO Nederland en Agentschap NL stimuleren ondernemers om MVO structureel te integreren in alle bedrijfsprocessen, maar we merken ook dat dit best ingewikkeld kan zijn. Daarom hebben wij samen met NEN een wegwijzer ontwikkeld die de richtlijn ISO 26000 leesbaar en bruikbaar maakt voor MKB-ondernemers, met veel praktische tips."

De wegwijzer werd vandaag gelanceerd op het jaarcongres ISO 26000 van NEN, het kennisnetwerk voor normalisatie en eenduidige afspraken. Ingeborg Boon, secretaris van de normcommissie ISO 26000, licht toe: "ISO 26000 is hét hulpmiddel om MVO in de praktijk te brengen. De wegwijzer legt uit wat ISO 26000 op hoofdlijnen van bedrijven verwacht en hoe ondernemers hieraan invulling kunnen geven. Organisaties die MVO implementeren volgens ISO 26000 kunnen een zelfverklaring plaatsen op het Publicatieplatform om hun MVO-activiteiten en resultaten zichtbaar te maken."

Verhuisorganisatie Mondial Movers behoort tot de eerste tien bedrijven die sinds november 2011 geregistreerd zijn op het Publicatieplatform ISO 26000. Directeur Tom Stuij: "Al in 2009 hebben wij ISO 26000 geïmplementeerd. De richtlijn is een waardevol instrument om MVO door te voeren in de kernprocessen van het bedrijf. Ik raad alle ondernemers van harte aan om de website MVO-wegwijzer ISO 26000 te gebruiken bij het opstellen en uitvoeren van hun MVO-beleid."

Over ISO 26000

ISO 26000 is een internationale richtlijn voor de maatschappelijke verantwoordelijkheid van organisaties (MVO). De richtlijn helpt bedrijven en organisaties om MVO te begrijpen en om op een praktische manier met MVO aan de slag te gaan.
Kijk voor workshops over ISO 26000 op www.mvonederland.nl/academie en www.nen.nl/iso26000.

Meer informatie over Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO):

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!