Nieuwe website voor Social Return

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Provincie Gelderland

De provincie en regiogemeenten vinden het belangrijk dat informatie over Social Return gemakkelijk vindbaar moet zijn. Daarom hebben zij het initiatief genomen samen Social Return binnen alle gemeenten in Gelderland beter te positioneren door een nieuwe gezamenlijke website.

Nieuwe website voor Social Return

Informeren en inspireren

Opdrachtgevers zoals gemeenten, provincie en werkgever die een opdracht hebben gekregen waar Social Return is opgenomen, kunnen op deze website informatie en inspiratie vinden over Social Return. Ook geeft de website informatie over hoe ze daarbij ondersteuning kunnen krijgen van hun regio’s.

Achterstand Arbeidsmarkt

Veel mensen kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken bij het vinden van een baan. Specifiek mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt komen moeilijk aan het werk. Bijvoorbeeld mensen die geen werk hebben en een uitkering ontvangen, leerlingen of mensen die niet in staat zijn het minimum loon te verdienen. De provincie Gelderland heeft als doelstelling om de kansen voor deze groep mensen te vergroten door haar opdrachtnemers hierbij betrekken. Dit kan door het principe van Social Return toe te passen.

Social Return

Social Return is het creëren van werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De toepassing van Social Return is het meest succesvol voor alle betrokkenen als er sprake is van een goede dialoog en samenwerking tussen opdrachtnemer en Social Return opdrachtgevers. Hiermee is het mogelijk om creatieve en win-win oplossingen te vinden.

Regionale samenwerking

De Gelderse regiogemeenten (Apeldoorn, Arnhem, Doetinchem, Ede, Nijmegen en Tiel) en de provincie Gelderland werken wat betreft Social Return op verschillende aspecten samen. Als de provincie een aanbesteding gegund heeft waar Social Return toegepast moet worden, wordt deze aanbesteding ‘toegewezen’ aan de regiogemeente waar dit werk wordt uitgevoerd. De regiogemeente gaat vervolgens samen met de werkgever op zoek naar passende kandidaten. Zij proberen hierbij indien mogelijk kandidaten aaneengesloten op verschillende projecten te plaatsen, zodat de kandidaat zo duurzaam mogelijk aan het werk is. Ook wordt op bepaalde punten gezamenlijk afgestemd over de wijze waarop Social Return kan worden meegenomen in een aanbesteding.

Meer informatie over Provincie Gelderland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!