Nieuwe website voor 'Tilburg Studentenstad' gelanceerd

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Gemeente Tilburg

Voor Tilburgse studenten aan het hoger onderwijs, maar ook voor scholieren die een studie in Tilburg overwegen, hebben Avans, Fontys, Tilburg University en de gemeente Tilburg de website 'Tilburg Studentenstad' ontwikkeld.

Ook worden social media als Twitter (@Tstudentenstad), Youtube (StudentenstadTilburg) en Facebook (Tilburg Studentenstad) ingezet om beter in beeld te brengen wat de stad voor en door studenten te bieden heeft.

Nieuwe site online

Sinds kort is de nieuwe website www.tilburgstudentenstad.com online. Die bevat niet alleen een uitgebreide agenda, maar ook specifieke informatie over wonen, werken, verenigingen, vrijwilligerswerk en bijvoorbeeld de Tilburgse Studentenraad. Uiteraard ontbreken ook gegevens over evenementen, kunst, cultuur en uitgaan niet. Zo is op één plek feitelijk alles te vinden wat voor (aankomende) studenten interessant is.

Tilburg Studentenstad App

In combinatie met de vernieuwde 'Studentenstad App', die vanaf deze week beschikbaar is, bieden de diverse platforms studenten optimale toegang tot en interactie met het studentenleven in Tilburg. De informatie over activiteiten en evenementen wordt doorlopend aangeleverd door en afgestemd met de instellingen voor hoger onderwijs en de studenten.

Wethouder Marieke Moorman van studentenzaken onderschrijft het belang van de website en de vernieuwde app: “Het zijn moderne media die naadloos passen bij onze studenten en waarmee je in een oogopslag het aanbod aan activi­teiten voor studenten in Tilburg kunt overzien. Dat draagt zonder twijfel bij aan onze doelstelling van een aantrek­kelijke kennis- en studenten­stad. Want studeren is natuur­lijk veel meer dan alleen colleges volgen en blokken voor tentamens, en ook daarin heeft Tilburg zoals bekend al sinds jaar en dag veel te bieden”.

Van en voor studenten

De nieuwste versie van de 'Tilburg Studentenstad App' is tot stand gekomen op basis van informatie van de Tilburgse studentenraad en feedback door studenten. Op die manier is het echt de app van en voor de studenten zelf: het biedt studie- en studentenverenigingen de mogelijkheid hun eigen agenda hierin bij te houden, te delen met leden en hen berichten te sturen over bijvoorbeeld een bepaalde activiteit. Ook is het de bedoeling om de app in de komende introductieperiode op alle mobiele telefoons van nieuwe studenten te downloaden.

Meer informatie over Avans Hogeschool:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!