Nijmegen krijgt uniek demonstratiecentrum voor zorginnovaties

  • Farma & Zorg
  • Bron: Oost NV

Deze zomer wordt in Nijmegen een uniek demonstratiecentrum voor innovaties in de zorg geopend, genaamd Health Valley Plaza.

Nijmegen krijgt uniek demonstratiecentrum voor zorginnovaties

 Een intentieverklaring voor de realisatie van dit demonstratiecentrum is ondertekend door TKH Group NV (TKH), Ontwikkelingsmaatschappij Oost-Nederland (Oost NV) en Health Valley.

Health Valley Plaza wordt opgezet volgens het bestaande concept voor demonstratiecentra van TKH, de ‘Realive Experience Centers', in Capelle a/d IJssel en Haaksbergen. In deze demonstratiecentra worden onder de naam Realive® de meest actuele en innovatieve toepassingen op het gebied van zorg, veiligheid en welzijn in de woonomgeving gepresenteerd.

Ook in het nieuwe Health Valley Plaza kunnen bezoekers zien hoe de elementaire bouwstenen en ervaringen vanuit Realive® in de praktijk samenwerken op basis van gerichte innovatieve oplossingen op basis van ICT en domotica.

Kansen grijpen
Health Valley, een project van Oost NV en Syntens, brengt wetenschappers en ondernemers bijeen om kennis te delen en kansen te grijpen in de biomedische en zorgsector. De stichting is opgezet met financiële steun van de Europese Unie, lokale en regionale overheden en het UMc Radboud Nijmegen.

Health Valley wil in Oost-Nederland innovaties en samenwerking bevorderen, zodat bedrijven en kennis- en zorginstellingen innovatief en met succes kunnen opereren. De opening van Health Valley Plaza zal hieraan naar verwachting een extra impuls geven.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!