Noord-Veluwe kan aan de slag met werkgelegenheid

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Rijksoverheid

Het eerste regioplan ‘Stedendriehoek’ en Noord-Veluwe is voor vijf miljoen euro goedgekeurd, de regio zelf investeert vijftien miljoen euro in het plan. Dit maakte Minister Asscher 15 april bekend.

Noord-Veluwe kan aan de slag met werkgelegenheid

Veertien gemeenten hebben samen met werkgevers, vakbonden en onderwijs de handen ineengeslagen om meer mensen aan de slag te krijgen of aan het werk te houden. Dit is het negende plan dat is goedgekeurd. Tot eind mei kunnen nieuwe sectorplannen worden ingediend.

De werkloosheid in de regio's Noord-Veluwe en Stedendriehoek is relatief hoog en het opleidingsniveau relatief laag. Werkgevers krijgen met moeite hun vacatures in de techniek en economische richting vervuld. Tegelijk is het lastig voor ongeschoolden om aan de slag te komen. In het regioplan wordt vooral ingezet op het aan werk helpen van jongeren en de begeleiding naar ander werk van met ontslag bedreigde werknemers.

De deelnemende gemeenten zijn: Apeldoorn, Brummen, Deventer, Elburg, Epe, Ermelo, Harderwijk, Lochem, Nunspeet, Olst-Wijhe, Putten, Voorst, Zeewolde en Zutphen.

Maatregelen in het regioplan:

  • 525 extra leerwerkplekken op mbo-niveau.
  • De begeleiding van 525 werkloze jongeren met een afgeronde opleiding. Zij kunnen minstens een half jaar aan de slag bij een werkgever.
  • 300 met ontslag bedreigde werknemers worden naar ander werk begeleid.

Minister Asscher heeft in totaal 600 miljoen euro uitgetrokken voor de sectorplannen, de sectoren zelf leggen hetzelfde bedrag bij. In totaal zijn eind vorig jaar 35 plannen ingediend. De overige plannen worden nu beoordeeld en krijgen binnenkort duidelijkheid.

Meer informatie over VERWIJDERD:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!