Noordoost-Brabant zoekt technisch en industrieel personeel

  • Technologie
  • Bron: 5-sterren Noordoost Brabant

Het vergelijken van vraag- en aanbodgegevens geeft een indicatie van krapte op de arbeidsmarkt. Hoewel de cijfers over maart niet rooskleurig zijn, zijn er een aantal lichtpuntjes.

 Noordoost-Brabant zoekt technisch en industrieel personeel

Voorzichtige daling

Zo is in maart 2013 het aantal niet-werkende werkzoekenden – na een hele periode van stijging - met 1,8 % gedaald ten opzichte van februari dit jaar. Een klein succesje, want op jaarniveau blijft er sprake van een stijging van 32,3% niet werkende-werkzoekenden. Dit betekent dat 7,2% van de beroepsbevolking in onze regio, die momenteel niet werkt, werkzoekend is. Landelijk is dat 8,1%. Het aantal niet-werkende werkzoekenden met een HBO opleiding steeg het afgelopen jaar relatief gezien harder dan het aantal niet-werkende werkzoekenden met een andere opleiding.

Vraag naar technisch en industriepersoneel

Het aantal vacatures neemt de laatste maanden toe. Eind maart 2013 stonden bij UWV in Noordoost-Brabant 1.810 vacatures geregistreerd. Een jaar eerder waren dat er 2.355. Ten opzichte van vorig jaar is dit een daling van 23,1%. Er zijn vooral vacatures voor technische en industrieberoepen.

Lees hier het volledige onderzoek naar de werkgelegenheid in Noordoost-Brabant.

5* Noordoost Brabant Werkt!

Om de vraag naar industrieel en technisch personeel te beantwoorden is 5* Noordoost Brabant Werkt! medio 2012 van start gegaan. Dertien kartrekkers hebben de handen ineen geslagen om in deze tijd van crisis én de verwachte tijd van krapte te werken aan een goed functionerende arbeidsmarkt.

Meer informatie over AgriFood Capital:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!