NTRC start op het Life Sciences Park Oss

  • Farma & Zorg
  • Bron: BOM

Netherlands Translational Research Center B.V. (NTRC) start op het Life Sciences Park in Oss, na het succesvol afsluiten van haar eerste ronde van financiering door het Brabants Life Sciences Seed Fonds (BLSF) en het Spin-Off Fonds Brabant (SOFB).

NTRC start op het Life Sciences Park Oss

NTRC ontwikkelt innovatieve geneesmiddelen in nauwe samenwerking met academische centra in Nederland. NTRC vertaalt zo de unieke kennis van academische centra in kandidaat geneesmiddelen en slaat daarmee een brug tussen universiteiten en de farmaceutische industrie.

NTRC richt zich op de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen op basis van kleine chemische moleculen (‘small molecules’). NTRC is daarmee het eerste ‘small molecule’ bedrijf dat zich op het Life Sciences Park in Oss vestigt. Naast het innovatieve geneesmiddelenonderzoek, zal NTRC op het Life Sciences Park een servicetak opzetten voor het profileren van kandidaat geneesmiddelen van andere farmaceutische bedrijven op een groot panel van humane kankercellijnen.

Oprichters van NTRC zijn Dr. Guido Zaman en Dr. Rogier Buijsman. Beide voormalig MSD/Organon medewerkers zullen nu actief zijn als Head of Biology en Head of Chemistry van NTRC. ‘Wij zijn blij met de start van NTRC op het Life Science Park in Oss. Het Life Science Park biedt NTRC een unieke kans om state-of-the-art laboratoria te betrekken uitgerust met unieke apparatuur. Tevens is dit voor NTRC een uitgelezen kans om met een sterk team van oud-collega’s een uniek bedrijf op te bouwen’.

Brabant Life Sciences Seed Fonds (BLSF)

Brabant Life Sciences Seed Fonds (BLSF) is een initiatief van het WesterToren Innovation Center (WTIc), een private incubator in ‘s Hertogenbosch. Partners van het Fonds zijn de Bossche Investerings Maatschappij (BIM), Biox Biosciences, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), Rabobank ‘s Hertogenbosch e.o., en de Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie (ZLTO).

Spin-Off Fonds Brabant

De participatie van de BOM is gefinancierd uit het Spin-Off Fonds. Dit fonds steunt innovatieve en kennisintensieve startende ondernemingen (spin-offs) een risicodragende financiering krijgen. De provincie Noord-Brabant heeft €12,5 miljoen beschikbaar gesteld voor dit fonds, als onderdeel van het maatregelenpakket van de provincie om de kennis en werkgelegenheid in Brabant te behouden tijdens en na de economische crisis.

Meer informatie over Pivot Park:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!