NUON-kapitaal inzetten voor versterking economie Gelderland

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: VNO-NCW Midden

Ondernemers in Gelderland zijn positief gestemd over het bericht dat de Gelderse coalitie overweegt een bedrag van 400 miljoen in te zetten voor de Gelderse economie.

NUON-kapitaal inzetten voor versterking economie Gelderland

Investeren in structuurversterkende maatregelen is de beste manier om de economie vooruit te helpen.

VNO-NCW Midden vindt dat het kapitaal, dat nu extra beschikbaar lijkt te komen, moet worden ingezet voor maatregelen die de structuur van de economie daadwerkelijk versterken. Vier prioriteiten zijn daarbij van belang: het stimuleren van energiebesparing & duurzame woningbouw, het versnellen van de uitvoering van infrastructurele projecten, het digitaal ontsluiten van bedrijfsterreinen en het faciliteren van de exporteconomie.

Forse impuls

De heer Foppe Atema, voorzitter VNO-NCW in Gelderland zegt hierover: ‘’In deze tijd van moeilijk te verkrijgen bankfinancieringen voor ondernemers en het consumentenvertrouwen dat onder druk staat, is het signaal dat de Provincie Gelderland wil afgeven meer dan welkom. Met deze middelen kan een forse impuls worden gegeven aan de verbetering van het investerings- en innovatieklimaat in Gelderland. En met deze gelden moet dan ook de basis worden gelegd voor de realisatie van de ontwikkeling van structurele werkgelegenheid”.

Borgstellingsfonds

Met name de realisatie van een borgstellingsfonds voor de exporterende Gelderse maakindustrie is van belang. Want met een relatief bescheiden garantiekapitaal kan op een eenvoudige manier een veelvoud aan werkgelegenheid worden behouden en veiliggesteld in de private sector. Uiteindelijk zullen in deze sector banen gecreëerd moeten worden. In samenwerking met de ondernemers van de Gelderse Borg heeft VNO-NCW Gelderland de invoering van dit fonds bepleit bij de Provincie.

Het is van groot belang dat de politiek zich realiseert dat ze met het besluit om nieuwe middelen beschikbaar te stellen een grote impact op de economie kan hebben. De Gelderse economie, de Gelderse ondernemers en de Gelderse burgers zullen daar niet alleen op de korte termijn goed mee geholpen zijn maar ook op de lange termijn.

Meer informatie over VNO-NCW Midden:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!