Nuon Solar Team wint Solar Challenge in Zuid-Afrika

  • Zakelijke dienstverlening
  • Bron: V.O. Patents & Trademarks

Na vorig jaar als eerste te zijn gefinisht in de World Solar Challenge in Australië, heeft de Nuna8s nu ook de SASOL Solar Challenge in Zuid-Afrika gewonnen. De race leidde van Pretoria naar Kaapstad. Op 1 oktober haalde het team de overwinning binnen. V.O. is een van de trotse teamsponsors.

Nuon Solar Team wint Solar Challenge in Zuid-Afrika

Het doel van de race was dit jaar om zoveel mogelijk kilometers af te leggen in de beschikbare tijd. De zonnewagen Nuna8s heeft in totaal bijna 4.800 kilometers gereden in de acht racedagen. De wagen finishte met 173 kilometer voorsprong op de belangrijkste concurrent. Het project, team en de raceauto is een initiatief van de TU Delft. Achterliggend doel is om duurzame technologieën verder te ontwikkelen en het gebruik van duurzame energie te promoten.

Tegenslag

Dit jaar deden er zo’n twintig auto’s uit onder meer Japan, Hongarije en Zuid-Afrika mee. Het Nederlandse team bestond uit negen Delftse techniekstudenten afkomstig van diverse studierichtingen. Tegenslag was er ook. Zo werd tijdens de race de wagen door de politie aan de kant gezet. Teammanager Sjoerd Stevens: ‘Ze waren bang dat de wagen opstoppingen zou veroorzaken op de snelweg.’

Winst

De voorsprong van het Nederlandse team op nummer twee, het team van de Japanse Tokay Universiteit, was ruim genoeg om de overwinning niet in gevaar te brengen. Stevens: ‘Wij hebben het afgelopen jaar extra gefocust op de functionering van ons team en de verschillende rollen die iedereen daarin speelt. Daar hebben we nu de vruchten van geplukt.’

Over V.O. Patents & Trademarks

V.O. is een van de trotse teamsponsors van het team. V.O. ondersteunt innovatief MKBkennisinstitutenmultinationals en tech starters. V.O. is voor haar cliënten actief op alle terreinen van intellectuele eigendom, in het bijzonder octrooien, merken en modellen.

Meer informatie over V.O. PATENTS & TRADEMARKS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!