Octrooien Holst Centre gaan actief vermarkt worden

  • Innovatie & MVO
  • Bron: BOM

Door een nieuwe langjarige strategische samenwerking kunnen kennis en octrooien, verworven door Holst Centre, door MKB bedrijven omgezet kunnen worden naar nieuwe innovaties.

Octrooien Holst Centre gaan actief vermarkt worden

Holst Centre en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) kondigden gisteren deze samenwerking aan.

De BOM gaat via licentie-overeenkomsten deze kennis actief beschikbaar maken voor innovatieve MKB bedrijven en start-ups, die zo sneller toe kunnen treden tot een opkomende niche in de High Tech markt van flexibele elektronica en draadloze sensorsystemen.

Onderzoekscentrum Holst Centre doet specifiek toegepast onderzoek naar nieuwe toepassingen voor draadloze sensornetwerken, zoals een draadloze EEG monitor, en flexibele elektronica, bijvoorbeeld oprolbare displays.

Binnen deze overeenkomst gaat BOM Business Development nauw samenwerken met Holst Centre om actief marktpartijen en clusters te benaderen die geschikt zijn om de betreffende kennis te vermarkten. Kennis en kunde komt hiermee versneld beschikbaar voor het MKB.

“De nauwe samenwerking met Holst Centre maakt het mogelijk om technische innovaties snel verder te ontwikkelen en om onze taak om maatschappelijke uitdagingen op een ondernemende manier aan te pakken”, zegt Jan Pelle, directeur van de BOM. “Dit is een uitstekend voorbeeld hoe wij als BOM onze rol pakken als verbinder tussen kennisinstellingen en het bedrijfsleven. Daarbij kunnen flexibele elektronica en draadloze sensorsystemen belangrijke nieuwe cross-overs geven in bijvoorbeeld de gezondheidszorg en logistiek. We hopen dat ondernemers de ontwikkelingen van Holst Centre herkennen en de grote economische potentie zien van deze technologieën.”

De voordelen voor Holst Centre worden door Ton van Mol en Bert Gyselinckx, managing directors, ook gezien. “Door deze nieuwe samenwerking met de BOM kunnen we sneller een veel groter deel van het High Tech MKB bereiken en kennis laten maken met onze laatste ontwikkelingen. Bovendien kan de BOM met haar netwerk, expertise en eventueel financiële mogelijkheden de nodige ondersteuning bieden aan onze internationale partners”.

Meer informatie over BOM, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!