Oldebroekse ondernemers praten over Participatiewet

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Gemeente Oldebroek

Ongeveer honderd ondernemers uit de gemeente Oldebroek schoven woensdag 4 februari aan in het PEC-stadion in Zwolle om van gedachten te wisselen over de nieuwe Participatiewet.

Oldebroekse ondernemers praten over Participatiewet

Vanaf 2015 heeft de gemeente meer verantwoordelijkheden op het terrein van werkge-legenheid en nodigde daarom de ondernemers uit om daar, bij samenwerkingspartner PEC Zwolle, van gedachten over te wisselen.

Rol van bedrijfsleven

Arjan Jansen, directeur PEC United Zwolle, vertelde over PEC Zwolle als kloppend hart van de regio. Bas Kodden, programmadirecteur Nyenrode Business Universiteit, ging dieper in op de rol van het bedrijfsleven. Die rol is, wat de gemeente Oldebroek betreft, een belangrijke omdat ondernemers voor werkgelegenheid zorgen. Ook als het gaat om meer kwetsbare groepen in de samenleving. Tijdens de bijeenkomst kregen de aanwezigen eveneens informatie over de ondersteuning die de gemeente ondernemers biedt op dit terrein.

Wethouder Liesbeth Vos riep ondernemers op om daar vooral gebruik van te maken. “Denk in mogelijkheden. Op die manier kunnen we samen het afgesproken aantal banen realiseren”, hield zij de aanwezigen voor.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!