Ondanks economische situatie relatief beperkt banenverlies

Uit onderzoek van het onderzoeksbureau I&O research blijkt dat Boxmeer tussen 2009 en 2013 710 arbeidsplaatsen verloren heeft.

Ondanks economische situatie relatief beperkt banenverlies

In vergelijking met de regio valt het banenverlies in Boxmeer relatief gezien mee. In het tijdvak 2007-2011 was er nog sprake van een bescheiden groei van 260 arbeidplaatsen.

In Boxmeer werkten in 2013 15.150 personen verdeeld over 1.840 vestigingen. De sector 'Industrie' heeft het grootste aandeel in de lokale werkgelegenheid met 29,2% (4.420 werkzame personen). Laag is met name de sector 'Informatie en communicatie' met een aandeel van 0,6%.

De economische crisis is de primaire oorzaak van het verlies aan arbeidsplaatsen. Uitschieter in het verlies aan arbeidsplaatsen vormt de sector ‘openbaar bestuur & overheidsdiensten’. De verklaring is het sluiten van de P.I. Maashegge in Overloon waar 184 arbeidsplaatsen verloren zijn gegaan. Hoewel gemeenten beperkt invloed hebben op dit soort ontwikkelingen zet de gemeente Boxmeer in op een verdere optimalisering van de vestigingsfactoren.

Voor het gehele persbericht en meer informatie zie www.boxmeer.nl

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!