‘Onder nieuwe Duitse kanselier handelsrelatie verder verdiepen’

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: VNO-NCW

‘Voor Nederlandse ondernemers is het belangrijk dat we onze goede handelsbetrekkingen met Duitsland blijven continueren de komende jaren en verder verdiepen op de grote vraagstukken van deze tijd’, aldus VNO-NCW op haar website, in een eerste reactie op de Duitse verkiezingen.

 ‘Onder nieuwe Duitse kanselier handelsrelatie verder verdiepen’

Uit de voorlopige uitslag blijkt dat de SPD met een nipte voorsprong de Duitse verkiezingen heeft gewonnen. Dit betekent dat SPD-lijstrekker Olaf Scholz waarschijnlijk als eerste het voortouw gaat nemen om een coalitie te vormen en – mocht dit lukken – Angela Merkel opvolgt als bondskanselier.

Aanzienlijke kansen

Ingrid Thijssen, VNO-NCW-voorzitter: ‘Ongeacht welke coalitie er komt is het duidelijke welke belangrijke thema’s er de komende jaren moeten worden aangepakt in Duitsland. Zo zijn forse investeringen in de Duitse (digitale) infrastructuur en de energietransitie noodzakelijk. Hier liggen aanzienlijke kansen voor Nederlandse bedrijven, ook voor onze mkb-ondernemers die nog niet actief zijn over de grens. Daarnaast is het belangrijk dat Nederland en Duitsland de komende jaren blijven werken aan een sterke Europese Unie, met onze een gezamenlijke inzet op het versterken van de Europese strategische autonomie en industriebeleid’.

Belangrijkste handelspartner

Duitsland is en blijft de belangrijkste handelspartner van Nederland. In 2019 kwam de handel tussen onze landen uit op het immense bedrag van maar liefst 193 miljard euro. Dit jaar stevenen we zelfs af op een record aan handelsvolume. In de zes maanden van 2021 is het hoogste handelsvolume ooit behaald: meer dan 97 miljard euro.

Meer informatie over VNO-NCW:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!