Ondernemen vanuit andere perspectieven

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Florijn College

De Business Club Breda organiseert in samenwerking met het Florijn College een symposium waar vanuit nieuwe perspectieven naar het ondernemen wordt gekeken.

Ondernemen vanuit andere perspectieven

Woensdag 25 september organiseert de Business Club Breda i.s.m. en op de locatie van het Florijn College (MBO Economie) het symposium ‘Ondernemen vanuit andere perspectieven. Onder andere naar aanleiding van de Miljoenennota wordt vanuit de drie O’s (Overheid-Ondernemers-Onderwijs) een visie op het regionale ondernemen gegeven. Daarna presenteren Florijn-studenten een onderzoek onder de businessclub-leden en zijn er 5 workshops voor ondernemers.

Visie vanuit Overheid, Ondernemers en Onderwijs…

Nog maar 5 jaar geleden, in 2008, viel de investeringsbank Lehman Brothers. In Nederland leek er weinig aan de hand, maar inmiddels weten we beter. Het huidige kabinet worstelt met het dilemma bezuinigen versus aanjagen. Gaat de komende Miljoenennota meer duidelijkheid verschaffen? Wordt er aan de ondernemer een duidelijk perspectief geboden, of hoeft hij niet op diezelfde overheid te rekenen?

Tijdens het symposium, voor businessclubleden en ondernemers en stagebedrijven uit Breda e.o., zullen de 3 O’s een aantal van deze vragen proberen te beantwoorden. Ze geven hun visie op hoe de economische situatie zich, met name in onze regio, zal ontwikkelen.

Hoe kijkt Robbie Pastoor, voorzitter van werkgeversorganisatie BZW Breda, daar tegenaan? Hoe gaat voormalig ondernemer en nu Bredaas wethouder Werk en Ondernemen, Cees Meeuwis, om met centraal overheidsbeleid en hoe vertaalt hij dat beleid naar het Bredase ondernemersklimaat? En tot slot, welke rol ziet Lisan van Beurden, directeur Florijn College, weggelegd voor het beroepsonderwijs? Gaat het bedrijfsleven nog nauwer met het MBO-onderwijs (samen)werken aan goed opgeleide medewerkers?

Workshops: De Ondernemer en zijn….

Na het plenaire deel kunnen ondernemers in een vijftal workshops kennismaken met issues die hen kunnen helpen bij het smeden van toekomstplannen. De onderwerpen zijn:

  1. De ondernemer en zijn...Online strategie, door Netvlies
  2. De ondernemer en zijn... energieleverancier, door ENECO en Gazprom Energy
  3. De ondernemer en zijn... B2B-netwerk, door WeShareTalent
  4. De ondernemer en zijn... stagiaire, Florijn College – de praktijkstudent aan het woord
  5. De ondernemer en zijn... motivatie en prestatie, door het Innovatienetwerk / ROC West-Brabant.

Het programma start om 19.30 uur en duurt tot 22.30 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de sites www.florijn.nl of via www.businessclubbreda.nl.

Meer informatie over Curio:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!