Ondernemers blij met vergaande stappen euroredding

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: MKB Nederland

Europese regeringsleiders hebben vergaande stappen gezet om de eurozone in stand te houden, MKB-Nederland en VNO-NCW zijn tevreden. Voor ondernemers in Nederland en voor de Nederlandse economie is dat namelijk van groot belang.

Ondernemers blij met vergaande stappen euroredding

Het leeuwendeel daarvan gaat naar Europese landen en in aanzienlijke mate ook naar de zuidelijke lidstaten. Tijdens de eurotop werd gisteravond besloten dat banken, verzekeraars en pensioenfondsen 50% op hun Griekse staatsobligaties afwaarderen. Ook kwamen de Europese regeringsleiders overeen dat banken hun buffers moeten verhogen tot 9 procent, ten opzichte van wat zij hebben uitgeleend. Nederlandse banken voldoen hier al aan. Volgens EU-president Van Rompuy kunnen zij daarmee schokken van de schuldencrisis opvangen.

Ook zullen de lidstaten zich gaan houden aan de aanbevelingen van de Europese Commissie om financiële stabiliteit en economische groei te bevorderen. Deze passage in de slottekst is er op verzoek van minister-president Rutte ingekomen. De commissie wil namelijk de rol van de verantwoordelijke commissaris versterken met scherper toezicht en extra handhaving. Landen worden daarmee gehouden aan een strengere begrotingsdiscipline.

Meer informatie over MKB Brabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!