Ondernemers: 'Economische groei door lagere belastingen'

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: MKB Nederland

De Nederlandse economie is uit de crisis. Dat blijkt volgens MKB-Nederland, VNO-NCW en LTO Nederland uit de cijfers van het Centraal Planbureau (CPB) die vanmorgen zijn gepubliceerd.

Ondernemers: 'Economische groei door lagere belastingen'

Het voorzichtige herstel wordt nog steeds gedragen door de export. De werkloosheid stijgt niet verder door en het begrotingstekort daalt snel. 

Belastingen omlaag

Volgens de ondernemingsorganisaties is daarom niet goed dat de collectieve lasten nog altijd stijgen. Dat remt de groei. Als Nederland weer wil gaan groeien dan moeten de belastingen omlaag, aldus MKB-Nederland, VNO-NCW en LTO Nederland.

Lagere belastingen en accijnzen steunen het verdere herstel. Beide maatregelen geven volgens de ondernemingsorganisaties ook een impuls voor verbetering aan de nog altijd sterk kwakkelende consumptie. Dat is goed voor de binnenlandse economie, zoals de bouwsector en de detailhandel.

Cijfers Centraal Planbureau

Volgens het Centraal Planbureau zal de economie volgend jaar met 1,25 procent groeien. Dit jaar is de groei 0,75 procent. Volgens deze cijfers zal het begrotingstekort nog dit jaar onder de Brusselse grens van 3 procent van het binnenlands product komen. In 2015 daalt het tekort zelfs naar 2,1 procent.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!