Ondernemers gaan via Berichtenbox communiceren met provincie

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Provincie Brabant

Met de invoering van de Berichtenbox voor Bedrijven kunnen ondernemers voortaan op elk moment van de dag terecht bij de provincie Brabant.

Ondernemers gaan via Berichtenbox communiceren met provincie

Het doel: financiële en administratieve lastenverlichting voor bedrijven. En verbetering van digitale dienstverlening aan ondernemers.

Brabant heeft de ambitie om tot de vijf meest innovatieve regio’s van Europa te behoren. Om dit te bereiken moet de basis op orde zijn. Eén van de stappen voorwaarts is het digitaal aanvragen en ontvangen van producten die een ondernemer nodig heeft om zaken in of met de provincie te doen,” aldus gedeputeerde Bert Pauli van Economische Zaken en Bestuur.

Primeur voor Brabant

In de Dienstenwet is geregeld dat bedrijven digitaal vergunningen aan kunnen vragen. De wet geldt niet voor alle overheidsproducten en diensten. De provincie Noord-Brabant is het eerste overheidsorgaan in Nederland waar nu alle zakelijk verkeer gedigitaliseerd is.

Vergunningen en subsidies voor bedrijven

Met de landelijke Berichtenbox voor Bedrijven konden bedrijven al enkele vergunningen digitaal aanvragen. De provincie Brabant gaat als eerste overheid nu een flinke stap verder. Voortaan kunnen alle bedrijven (ook in het buitenland) bij de Berichtenbox terecht voor álle aanvragen voor Brabant. Van provinciale vergunningen en subsidies tot nadeelcompensatie en informatie. Bedrijven of instellingen die via de Berichtenbox hun zaken regelen, hoeven niet meer naar het loket om hun documenten aan te vragen of op te halen. Een bedrijf of instelling moet alleen maar een account aanmaken op www.antwoordvoorbedrijven.nl/berichtenbox. Vervolgens kunnen ze per e-mail hun aanvraag doen. De provincie handelt de aanvraag volledig digitaal af, gewaarmerkt en veilig.

Ondernemersklimaat

Om het ondernemersklimaat te verbeteren, zet de rijksoverheid sterk in op het digitaal maken van Nederland (Digitale Agenda). De Berichtenbox voor Bedrijven is een beveiligd e-mailsysteem, waarmee bedrijven en instellingen digitaal berichten uitwisselen met Nederlandse overheidsinstanties. In het landelijke systeem staan alle producten van de provincie Noord-Brabant, compleet en up-to-date. www.brabant.nl/berichtenbox komt direct uit op de plek waar alle provinciale producten en ook de dienstencatalogus staan.

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!