Ondernemers: minder ombuigen door groeidividend

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: MKB Nederland

De ondernemingsorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW willen een pakket maatregelen dat de komende kabinetsperiodes voor extra groei zorgt. Dit ‘groeidividend’ moet ervoor zorgen dat er de komende jaren minder hoeft te worden omgebogen.

Dat zeggen beide organisaties in een reactie op de vandaag verschenen CPB-ramingen.
De ondernemers wijzen er op dat herstel – na een zeer diepe dip – zich nog lang niet binnen alle sectoren van het bedrijfsleven voordoet.

MKB-Nederland en VNO-NCW pleiten onder andere voor méér private investeringen in semi-publieke sectoren, innovatieve verduurzaming van economie en energievoorziening (met exportkansen), een flexibeler arbeidsmarkt, forse regelreductie, snellere bouwprocedures, meer woningbouw en een vrije huurmarkt.
Ook een kleinere overheid, waardoor méér goede mensen beschikbaar komen voor het bedrijfsleven, is een zinnige maatregel, aldus de ondernemingsorganisaties.

MKB-Nederland en VNO-NCW waarschuwen voor een verdere stijging van de zorgkosten voor werkgevers, waardoor de loonkosten fors oplopen.
Dat is slecht voor onze concurrentiepositie, terwijl we zeventig procent van ons inkomen in het buitenland verdienen. De werkgevers vinden het een verkeerd signaal dat het CPB uitgaat van een gemiddelde loonstijging van 2,5 procent tot 2015. De bodem voor de lonen moet niet door het CPB worden gelegd.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!