Ondernemers missen belastingvoordeel bij aanschaf van bedrijfsmiddelen

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: Kamer van Koophandel

Bijna de helft van de ondernemers loopt met plannen om binnen nu en een jaar een bedrijfsmiddel aan te schaffen. Zo’n driekwart van de ondernemers laat zich daarbij vooraf niet adviseren door hun boekhouder, accountant of belastingadviseur. 41% van de ondernemers laat fiscaal voordeel liggen bij de aanschaf van bedrijfsmiddelen omdat zij de regels onvoldoende kennen. Dit blijkt uit een onderzoek onder het Ondernemerspanel van de Kamer van Koophandel.

Ondernemers missen belastingvoordeel bij aanschaf van bedrijfsmiddelen

Slechts 38% van de ondernemers plant bewust investeringen en profiteert op die manier optimaal van het fiscaal voordeel dat dit oplevert. 21% kent de regels wel maar geeft pas aan te investeren als dit echt nodig is, bijvoorbeeld omdat een machine of auto het begeeft. Ondernemers hebben dan geen keuze meer om investeringen naar voren te halen of uit te stellen als dit fiscaal gunstiger is.

 

Actie KvK

Op 24 november liet de Kamer van Koophandel op het Schouwburgplein in Rotterdam een enorm cadeau plaatsen. De actie was onderdeel van een campagne rond Wet-en-Regelgeving en bedoeld om aandacht te vestigen op de laatste kans om in 2011 nog fiscaal voordeel te behalen.

KvK Wet-en-Regeldag

Ondernemers krijgen in 2012 te maken met een aantal belangrijke (fiscale) wetswijzigingen. De Kamer van Koophandel organiseert op 29 november a.s. op 13 locaties in het land Wet-en-Regeldagen. Bekijk voor meer informatie: www.kvk.nl/wetenregeldag.

Meer informatie over Kamer van Koophandel Kantoor Enschede:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!