Ondernemers tegen 60 kilometer op N351 en N750

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: VNO NCW

Ondernemers in Noordoost-Overijssel, waaronder Twenterand, vinden de plannen van de provincie Overijssel om de snelheid op de N351 (Hammerweg-Ommerweg) en de N750 (Daarlerveenseweg) te verlagen volstrekt onwenselijk. De provincie Overijssel onderschat het economisch belang van beide wegen.

Ondernemers tegen 60 kilometer op N351 en N750

Door wegaanpassingen op beide wegen zal het vrachtverkeer eerder kiezen voor een omweg over de - niet verbrede - N36. Het bedrijfsleven verwacht daardoor forse vertraging voor de weggebruiker en onnodige extra vervuiling.

Werkgeversverenigingen VNO-NCW Midden en MKB Midden, Transport en Logistiek Nederland (TLN), EVO en Kamer van Koophandel maken zich grote zorgen over deze ontwikkelingen. Zij zijn van mening dat de provincie Overijssel prioriteit moet geven aan het verbreden en opwaarderen van de provinciale N36 in plaats van het afwaarderen van lokale verbindingswegen. Zij sluiten zich hiermee aan bij de bezwaren die de Industriekring Vroomshoop (IKVO) eerder per brief aantekende bij de provincie Overijssel.

De N351 is dé ontsluitingsweg van Den Ham naar het noorden en westen. Door het vrijgelegen fietspad naast de weg is de veiligheid op deze 80-kilometerweg niet in het geding. Verlaging van de snelheid valt dan ook niet uit te leggen aan de weggebruiker. Volgens de ondernemersorganisaties ontbreekt daarom de noodzaak om de snelheid te verlagen naar 60 kilometer. Zolang het alternatief, via de N36, niet wordt verbeterd en verbreed is deze omweg geen keuze voor het bedrijfsleven.

De N750 is een belangrijke hoofdweg voor de onderlinge verbindingen tussen de kernen in de gemeente Twenterand. Ook voor deze weg geldt dat de afwaardering van 80 naar 60 km een forse vertraging betekent. Door het grote aantal omrijdkilometers zal de route in afstand meer dan verdubbelen voor het lokale verkeer.

 

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!