Ondernemers tonen weinig vertrouwen in economisch beleid

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Kennissite MKB en Ondernemerschap

Het vertrouwen van ondernemers in het door de Nederlandse overheid gevoerde economische beleid is verder gedaald. Sinds het uitbreken van de crisis vijf jaar geleden daalt het vertrouwen van ondernemers.

 Ondernemers tonen weinig vertrouwen in economisch beleid

De ondernemers zijn daarnaast ook iets pessimistischer over de ontwikkeling van het eigen bedrijf. Dit blijkt uit een meting afgelopen zomer onder 2.000 ondernemers door Panteia/EIM.

Een op de drie ondernemers heeft nog vertrouwen

De afname van het vertrouwen van de ondernemers in het MKB in de ontwikkeling van de Nederlandse economie gaat gepaard met een behoorlijke afname van het vertrouwen in het door de Nederlandse overheid gevoerde economische beleid. De ondernemers hebben steeds minder vertrouwen in het door de Nederlandse overheid gevoerde economische beleid. Een op de drie ondernemers (34%) geeft aan vertrouwen of enigszins vertrouwen te hebben in het economische beleid. In het voorjaar was dit nog 42%.

Meer ondernemers pessimistisch over eigen bedrijf

De ondernemers in het MKB zijn in het algemeen negatiever over de ontwikkeling van het eigen bedrijf. Als ondernemers een rapportcijfer moeten geven voor de economische ontwikkeling van het eigen bedrijf, dan geeft 28% het eigen bedrijf ruim een onvoldoende. Dit is hoger dan de 24% in het voorjaar. Daar staat tegenover dat de groep ondernemers in het MKB dat zeer optimistisch is over het eigen bedrijf (rapportcijfer 8 of hoger) ook is toegenomen van 9% naar 13%. Dit kan er op duiden dat het voorzichtige economische herstel voor een aantal ondernemers al merkbaar is.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!