Ondernemers van hoge verlichtingkosten af door hulp Energiecentrum MKB

  • Farma & Zorg
  • Bron: MKB Midden-Nederland

Tot € 4.000 kunnen ondernemers besparen met gratis informatiebrochure over verlichting.

Ondernemers van hoge verlichtingkosten af door hulp Energiecentrum MKB

Energiecentrum MKB heeft een praktische informatiebrochure voor verlichting ontwikkeld. De informatie geeft ondernemers inzicht hoe ze hun verlichtingkosten kunnen verlagen en zo tot
€ 4.000 besparen. De brochure is geschikt voor horeca, productie, automotive, zakelijke dienstverlening en detailhandel en gratis te bestellen via energiecentrum.nl.

Voor elke ondernemer speelt verlichting een belangrijke rol. Om producten te verlichten, sfeer te creëren, werkplekken te verlichten en voor de veiligheid. Maar verlichting kost ook geld. In de horeca maakt verlichting gemiddeld 18% van de energiekosten uit, in zakelijke dienstverlening 21% en in detailhandel non-food zelfs 35%. Met het opvolgen van de tips uit de brochure besparen ondernemers al snel tot 25% op de verlichtingkosten.

Besparen zonder te investeren

Op verlichting valt genoeg te besparen zonder veel te moeten investeren. De informatie in de brochure laat zien hoe ondernemers dat kunnen aanpakken. Daarmee zijn besparingen tot € 4.000 mogelijk. Veel ondernemers zijn nog niet bekend met de besparingsmogelijkheden voor verlichting. Zoals het direct vervangen van kapotte tl-lampen, deze verbruiken namelijk nog steeds stroom of het schoonmaken van lampen en hiermee de lichtopbrengst verbeteren. In de brochure staan meer van dit soort concrete en eenvoudige maatregelen. Ook worden er tips gegeven waar ondernemers op kunnen letten bij het vervangen van gloeilampen.

Na informatiebrochures voor de thema’s productkoeling en perslucht is ‘Besparingtips voor verlichting’ de derde uitgave in deze lijn.

Energiecentrum MKB

Energiecentrum MKB, autoriteit in energiebesparing in het mkb, helpt het bedrijfsrendement van ondernemers te verbeteren door hun energieverbruik te verlagen. Energiecentrum MKB denkt vanuit de ondernemer en verstrekt -zonder winstoogmerk- praktische informatie en deskundig advies. Energiecentrum MKB werd in 2002 opgericht door MKB-Nederland en VNO-NCW om ondernemers te ondersteunen bij het nemen van energiebesparende maatregelen. Inmiddels zijn 60 brancheorganisaties aangesloten. Energiecentrum MKB ontvangt financiële ondersteuning van het ministerie van Economische Zaken.

Op de site van het Energiecentrum MKB treft u meer informatie aan.

 

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!