Ondernemers worden uitgedaagd met MKB Export Award

Tijdens de Week van de Ondernemers hebben MKB-Nederland en TNT Express de MKB Export Award 2013 gelanceerd. Beide partijen willen zo ondernemers helpen om hun internationale ambities waar te maken.

Ondernemers worden uitgedaagd met MKB Export Award

Veel ondernemers hebben de potentie om met succes de grens over te gaan, maar zetten om een of andere reden maar niet die eerste stap. Anderen zijn al internationaal actief en kunnen hun business nog verder laten groeien. MKB-Nederland en TNT Express dagen juist die ondernemers uit om mee te dingen naar de MKB Export Award 2013. Want voor de winnaar wordt die eerste stap of die uitbreiding van de buitenlandse activiteiten een stuk gemakkelijker.

Met ingang van vandaag kunnen ondernemers zich voor de Award inschrijven op de campagnewebsite Verover Nieuwe Markten. Op deze site kunnen zij aangeven welke nieuwe markten zij willen veroveren en met welk product of dienst. Ook wordt gevraagd om de internationale ambities te motiveren. Kandidaten kunnen na registratie hun verhaal direct delen via sociale media, waardoor zij hun netwerk vergroten en hun bedrijf en ambities op de ´wereldkaart´ zetten.

Stemmen via sociale media

Een deskundige jury kiest begin november drie genomineerden, waarvan één uiteindelijk de eerste MKB Export Award in de wacht sleept. De jury maakt haar selectie op basis van het profiel, de internationale plannen en de motivatie van de deelnemers. Ook het aantal stemmen dat zij via sociale media weten binnen te halen, speelt daarbij een rol. Hoe succesvoller ondernemers zijn met het werven van stemmen, des te groter is hun kans op de overwinning.

Vliegende start

De winnaar van de MKB Export Award maakt een vliegende start bij het verwezenlijken van zijn of haar ambities over de grens. Hij of zij ontvangt een tegoed van € 30.000 aan Expressvracht van TNT Express, een Zakenpartnerscan van AgentschapNL ter waarde van € 500 en een talencursus naar keuze bij de nonnen in Vught ter waarde van € 3.550, aangeboden door taleninstituut Regina Coeli.

MKB-Nederland en TNT Express zetten zich al langer samen in om ondernemers te stimuleren de grens over te gaan. Mkb’ers zouden juist nu hun kansen in het buitenland moeten beproeven, want daar liggen nog grote groeikansen. In eigen land zijn die macro-economisch gezien momenteel zeer beperkt.

Internationaal ondernemen begint met betrouwbare informatie en de juiste contacten.
Met hun gezamenlijke campagne Verover Nieuwe Markten voorzien MKB-Nederland en TNT Express in die behoefte. Onder die vlag hebben zij sinds 2010 al diverse e-books, whitepapers en andere internationale tools voor ondernemers uitgebracht. Die zijn alleen vorig jaar al door 80.000 ondernemers geraadpleegd.

 

 

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!