Ondernemerschap gestimuleerd door Jong Ondernemen

  • Zakelijke dienstverlening
  • Bron: VNO-NCW

Om het ondernemerschap te stimuleren, heeft Jong Ondernemen de ambitie om ondernemerschap in het onderwijs te verankeren. Dit is nodig omdat Nederland in vergelijking met andere landen weinig ondernemers voortbrengt.

Ondernemerschap maakt creatiever en geeft zelfvertrouwen

Kinderen die jong in contact komen met ondernemerschap zijn creatiever en hebben meer zelfvertrouwen. Bovendien neemt hun analytisch vermogen toe. Dat zegt ondernemer Hubert Deitmer in het FD vandaag. Hij wordt per 1 januari 2013 voorzitter van de nieuwe stichting Jong Ondernemen. VNO-NCW ondersteunt deze organisatie, waarvan stichting Bizworld onderdeel wordt.

Ondernemerschap stimuleren

Bizworld stimuleert ondernemerschap bij kinderen vanaf groep acht, Jong Ondernemen bij jong volwassenen in het mbo en hbo. Met de fusie willen de stichtingen, die doorgaan onder de naam Jong Ondernemen, hun slagkracht vergroten.

In 2017 moeten alle kinderen en jong volwassenen -tussen groep acht en einde studietijd- minimaal één keer ervaring hebben opgedaan met ondernemerschap via Jong Ondernemen.

Klas adopteren


Het stimuleren van ondernemerschap is nodig, omdat Nederland in vergelijking met andere landen weinig ondernemers voortbrengt. En ondernemers dragen onze economie, stelt Jong Ondernemen.
Gezamenlijk bereikt de organisatie nu met hulp van 3.500 vrijwilligers zo'n 35.000 kinderen en jong volwassenen per jaar. Dat moeten er meer worden, stelt de nieuwe organisatie dat het bedrijfsleven oproept om Jong Ondernemen te sponsoren. Voor 1.000 euro kan een bedrijf een klas adopteren.

Bekende namen

Jong Ondernemen wordt gepromoot door bekende namen als Bernard Wientjes (voorzitter VNO-NCW) en Gerrit Zalm (ceo ABN-Amro). Zij zitten in de raad van advies. Maar ook Harold Leenen (Deutsche Bank) en Joop van den Ende (theaterproducties) zetten zich in voor deze jongerenorganisatie. Het nieuwe bestuur wordt gevormd door onderneemster Heleen Dura (oprichter DQ&A Media Group) en Thom van Huystee (adjunct-directeur VNO-NCW).

 

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!