Ondernemerschap succesvol met 'Ik StartSmart'

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: Provincie Gelderland

In Gelderland zijn er meer en betere startende ondernemers dankzij het startersprogramma Ík StartSmart'.

Ondernemerschap succesvol met 'Ik StartSmart'

Stimuleringsprogramma 'Ik StartSmart' succes

Het startersprogramma ‘IkStartSmart’ Gelderland levert meer en betere startende ondernemers op. Dit blijkt uit de evaluatie die is uitgevoerd over de drie jaar dat dit programma er is. Het blijkt dat dankzij persoonlijke begeleiding de overlevingskans van de deelnemende groep starters groter is dan het landelijk gemiddelde.

Het slagingspercentage van de groep die van het programma gebruik maakt, is 80 procent tegenover landelijk 50 procent. Sinds de start in 2008 maakten 1144 prestarters (overwegen een onderneming te starten), starters en doorstarters gebruik van een persoonlijk coachingstraject.

Ondernemersinzicht
'IkStartSmart' biedt ondernemers hulp bij de opzet van hun bedrijf. Het startersprogramma biedt de deelnemers een combinatie van begeleiding, coaching, training, advies en opleiding. Bij ruim tweederde van de deelnemers zijn de kennis en vaardigheden op het gebied van marketingstrategie en inzicht in ondernemerschap vergroot. Dat vertaalt zich in extra omzet en een grotere flexibiliteit op de arbeidsmarkt. Ook is bij een flink deel van de deelnemers kennis van de financiële bedrijfsvoering bijgebracht.

Vliegwieleffect
De onderlinge samenwerking inspireert de partners tot nieuwe initiatieven en slimme koppelingen zoals met het Microkrediet Gelderland. De samenwerking heeft het ook een vliegwieleffect op het verbeteren van het ondernemingsklimaat

Samenwerking
Bij het profgramma ‘IkStartSmart’ werken meerdere partijen samen om starters op weg te helpen. Naast de provincie zijn ook gemeenten, onderwijsinstanties, bedrijfsleven, kenniscentra en Kamers van Koophandel betrokken.

Meer informatie over Provincie Gelderland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!