Ondernemersevent 'Sociale kracht van ondernemend Apeldoorn'

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Gemeente Apeldoorn

Gemeente Apeldoorn en Felua-groep organiseren op dinsdagmiddag 10 december aanstaande in Van der Valk Hotel De Cantharel een eindejaars-netwerkevent voor en door ondernemers.

Ondernemersevent 'Sociale kracht van ondernemend Apeldoorn'

Tijdens dit event introduceert ondernemersvereniging Bedrijvenkring Apeldoorn (BKA) in samenwerking met Werkend Stedendriehoek en gemeente Apeldoorn een nieuw ondernemersinitiatief, waarbij de kracht van sociaal ondernemerschap centraal staat.

Roadshow

Onder het motto ‘Sociale kracht van ondernemend Apeldoorn’ laten vijf ondernemers tijdens een roadshow zien aan collega-ondernemers welk belang zij hechten aan sociaal ondernemerschap. Van der Valk Hotel De Cantharel, ICT-dienstverlener Ordina, dierenpark De Apenheul, folie- en papierproducent ITS en postbedrijf Sandd geven ieder op hun bedrijfslocatie een uniek kijkje achter de schermen.

Duurzaam ondernemen

Bob Zeeuw van der Laan, directeur/eigenaar Van der Valk Hotel De Cantharel: “Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor ons van grote waarde. In ons hotel en restaurant bieden we daarom ook kansen aan mensen bij de re-integratie op de arbeidsmarkt.” Menno van den Bosch, vestigingsmanager Ordina: “Ordina is één van de ICT-koplopers op het gebied van duurzaam ondernemen. Om duurzaam te zijn, is innovatie nodig, flexibiliteit, transformatie en sociaal ondernemerschap."

Afstand tot arbeidsmarkt verkleinen

Coen de Ruiter, directeur De Apenheul: “Duurzaam en sociaal ondernemen levert De Apenheul veel op. Ook als werkgever van zo’n zeventig vaste medewerkers en een paar honderd parttime krachten tijdens de vakantieperiode investeren wij in arbeidsplaatsen voor mensen die een extra steuntje in de rug nodig hebben."

Hans Hogeveen, directeur/eigenaar ITS Foil: "Ook collega’s met een beperking functioneren op hun eigen niveau uitstekend binnen ons bedrijf, en daar zijn we met z’n allen trots op.“ Rob Brakenhoff, COO Sandd: "Dankzij de open en informele werksfeer krijgt iedereen de kans om zijn kwaliteiten maximaal te benutten, ongeacht de eventuele arbeidsbeperking of afstand tot arbeidsmarkt."

Aanmelden

Ondernemers die het eindejaars netwerkevent ‘Sociale kracht van ondernemend Apeldoorn’ willen bijwonen, kunnen zich aanmelden via de website: www.apeldoorn.nl/aanmelden.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!