OndernemersLift+ komt met Innovation in a Week naar Oss

  • Innovatie & MVO
  • Bron: AgriFood Capital

Vijf studententeams van HAS Hogeschool, ROC Koning Willem 1 College, ROC de Leijgraaf en Avans Hogeschool gaan nieuwe bedrijven opzetten met nieuwe toepassingen voor consumenten in de Agro & Food sector.

OndernemersLift+ komt met Innovation in a Week naar Oss

Van 28 maart tot en met 4 april organiseert OndernemersLift+ met Innovation in a Week het zevendaagse evenement waarin ondernemende studenten strijden om de Innovation Award. De studenten doen dit met hulp van gespecialiseerde bedrijven en kennisinstellingen op het gebied van voeding, verpakking, logistiek en ondernemerschap. De teams worden samengesteld vanuit de verschillende opleidingen én verschillende onderwijsinstellingen. De beste teams en de kansrijkste vindingen worden daarna omgezet in nieuwe bedrijven.

De Smaak van Morgen

Het thema van Innovation in a Week is de Smaak van Morgen. Volgens Raymond van den Bos, regioadviseur OndernemersLift+ van AgriFood Capital, biedt dit thema uitstekende innovatiemogelijkheden in de agri- en foodketen in Noordoost Brabant. De enthousiaste reacties van bedrijven en het onderwijs zorgen voor extra betrokkenheid in de voorbereidingen.

HAS-student Bertus Kwakernaak reageert enthousiast: “Een passie, iets wat ik de rest van mijn leven wil doen en waar ik 's nachts voor wakker word, kan ik verwezenlijken bij Innovation in a Week: ideeën opdoen en innoveren. Heerlijk!”

Voeding, verpakking & logistiek

De regio Oss kent een sterke vertegenwoordiging van innovatieve bedrijven in de sectoren voeding, verpakking en logistiek. Om de krachten van studenten en bedrijven tijdens maar ook na de week te verbinden wordt samengewerkt met de Kracht van Oss. Experts uit het bedrijfsleven worden betrokken om de ideeën die voortkomen uit Innovation in a Week in de regio op te pakken en succesvol naar de markt te brengen. Voor bedrijven uit Noordoost Brabant die een bijdrage willen leveren wordt 13 maart een speciaal event georganiseerd. Aanmelden hiervoor kan op de website van Innovation in a Week.

Ondernemerschap

Deelnemers van de vorige edities omschrijven de week als een intensieve ontdekkingsreis naar ondernemerschap en komen allemaal ondernemender uit de week met of zonder eigen bedrijf. De studenten van de HAS, Avans Hogeschool Den Bosch, Koning Willem 1 en ROC de Leijgraaf kunnen zich aanmelden op de website van Innovation in a Week.

Meer informatie over AgriFood Capital:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!