Ondernemersstage topstudenten in VS

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Agentschap.NL

In januari gaan negen studentstarters zes maanden op ondernemersstage bij de gerenommeerde Kauffman Foundation in de Verenigde Staten.

Ondernemersstage topstudenten in VS

 De topstudenten zijn namens het Actieprogramma Onderwijs en Ondernemen geselecteerd door een vakjury.

Tijdens de stage maken ze kennis met Amerika’s meest innovatieve en ondernemende denkers, experts, universiteiten en bedrijven om zo hun bedrijf of bedrijfsidee verder vorm te kunnen geven.

Presentatie bedrijfsidee
De studenten zijn landelijk gekozen uit aanbevelingen van hogescholen en universiteiten en runnen naast hun studie al een eigen bedrijf. Maar liefst 27 studenten zijn voorgedragen, daaruit werden 18 kandidaten geselecteerd die mochten verschijnen voor de vakjury. Zij presenteerden hun bedrijf of vergevorderd bedrijfsidee. Deze jury heeft negen studenten als winnaar aangewezen. Zij gaan zes maanden naar de Verenigde Staten.

Ervaring overbrengen op anderen
De komende maanden volgen de studenten een programma ter voorbereiding op hun verblijf in de Verenigde Staten. In juni 2011 keren ze terug met een schat aan opgedane ondernemerschapservaring, die zij middels een ambassadeurschap gaan uitdragen naar medestudenten.

Vakjury
De vakjury bestaat uit Jaap Blaak, ondernemer, investeerder en o.a. lid van de Raad van Bestuur van Pharming NV, Louis Hoeks, columnist en journalist bij het Financieel Dagblad, Bernd Damme, eigenaar Eyewear.nl en Wendy Torrance, directeur van het Kauffman Foundation's Global Scholars Program.

Actieprogramma Onderwijs en Ondernemen
De ondernemerstage is onderdeel van het Actieprogramma Onderwijs en Ondernemen dat wordt uitgevoerd door NL Innovatie in opdracht van de ministeries Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Economische Zaken en Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit. Het actieprogramma bevordert ondernemerschap in het onderwijs, van basisschool tot en met universiteit.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!