Ondertekening samenwerkingsovereenkomst Routebureau Brabant

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Regio West-Brabant

De Brabantse vertegenwoordigers van Routebureau Brabant hebben op donderdag 6 maart een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Daarmee garanderen zij de realisatie van een kwalitatief, herkenbaar en onderscheidend routeaanbod.

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst Routebureau Brabant

Routebureau Brabant werkt samen met én voor stakeholders die een bijdrage willen leveren aan het Brabantse routeproduct. Initiatieven worden hiermee zoveel mogelijk gestroomlijnd met bestaande routestructuren en -beleid. Routebureau Brabant is de centrale spil voor onderzoek, realisatie, beheer en onderhoud en promotie van maar liefst 16.000 kilometer aan bewegwijzerde routes op het gebied van fietsen, wandelen, ruiteren, mountainbiken en varen. Daarnaast is Routebureau Brabant hét aanspreekpunt voor nationale en internationale partners in het veld. De eindgebruiker staat in alle activiteiten centraal. Gastvrijheid en vernieuwing zijn de kernbegrippen.

Innovatief en gastvrij

Donderdag 6 maart tekende gedeputeerde Bert Pauli (Economische Zaken en Bestuur) de samenwerkingsovereenkomst samen met vijf vertegenwoordigers namens de Brabantse regio’s, Burgemeester P.M.J.H. Bos Gemeente Boekel namens Regio Noordoost-Brabant, Burgemeester H.W.S.M. Nuijten Gemeente Alphen-Chaam, Portefeuillehouder Recreatie en Toerisme Regio West-Brabant, Burgemeester J.A.M. Thijs-Rademakers Gemeente Eersel , Portefeuillehouder Recreatie en Toerisme SRE (Zuidoost-Brabant), Wethouder R.A.J.M. van Eijkeren Gemeente Loon op Zand namens Gemeenten ‘Hart van Brabant’ en Wethouder E.A. Baudet Gemeente Cuijk namens Land van Cuijk. Gedeputeerde Pauli is enthousiast over het initiatief: “Deze provinciebrede samenwerking is uniek voor Nederland en sluit aan bij de ambitie van Brabant om de meest innovatieve en gastvrije regio van Europa te worden.”

Van Gogh fietsroute

Een van de inspirerende voorbeelden uit de samenwerking is de Van Gogh fietsroute, een gezamenlijk initiatief van Van Gogh Brabant, Routebureau Brabant en de deelnemende Van Gogh musea, waaronder het Noordbrabants Museum. Een routeproduct dat ook goed aansluit bij het Van Gogh jaar in 2015. Regio West-Brabant is één van de partners van het Routebureau Brabant.

 

Meer informatie over Regio West-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!