Onderwijscapaciteit mbo versterkt door toedoen bedrijfsleven

  • Onderwijs & Training
  • Bron: FME-CWM

De Zwolse Hogeschool Windesheim, heeft een deeltijd Ad-opleiding ontwikkeld om praktijkopleiders / gastdocenten in te kunnen zetten.

Onderwijscapaciteit mbo versterkt door toedoen bedrijfsleven

Voldoende en goed opgeleid personeel is essentieel voor de toekomst van de technologische industrie. Een structureel tekort dreigt. In een uniek publiek-privaat samenwerkingsverband met onderwijspartners gaat FME aan de slag om dit probleem te tackelen. Doel: een nieuwe lerarenopleiding voor praktijkdocent met de titel ‘Associate degree Engineering’, op hbo-niveau, op het gebied van engineering (werktuigbouw, elektro- en installatietechniek).

FME heeft samen met Kenteq, de Stichting A+O (die fors heeft geïnvesteerd) en een van de beste hogescholen op dit gebied: de Zwolse Hogeschool Windesheim PTH (Pedagogisch-Technische Hogeschool), een deeltijd Ad-opleiding ontwikkeld voor praktijkopleiders / gastdocenten. Drie ROC’s zijn nauw betrokken, daar wordt het leeuwendeel van de opleiding aangeboden.

 Qua inhoud is de opleiding gelijk verdeeld over vaktechniek en pedagogisch-didactische vaardigheden. Praktijkopleiders wordt een EVC (Eerder Verworven Competenties)-procedure aangeboden. Zo kunnen ze waarschijnlijk veel vrijstellingen krijgen voor de vaktechnische aspecten van de opleiding.

 Deze nieuwe opleiding is een mooi wapen in de strijd tegen het tekort aan vakbekwame mensen in het mbo en in onze bedrijven. Bovendien wordt op deze wijze de school voorzien van actuele kennis uit de praktijk, wat een flinke kwaliteitsimpuls zal betekenen

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!