Onderwijspioniers-project genomineerd voor Onderwijsprijs Brabant

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Innovatienetwerk

Het project Droommachine, waarmee Annelies Bok in 2013 Onderwijspioniersprijs won, is genomineerd voor de Onderwijsprijs Brabant. Prinsentuin van Cooth heeft het project vorig jaar in samenwerking met Ons SBO, Avans Hogeschool, Radius College en bedrijfsleven vormgegeven.

Onderwijspioniers-project genomineerd voor Onderwijsprijs Brabant

De jury heeft de inzending van Prinsentuin van Cooth beoordeeld op onder andere originaliteit, creativiteit en inventiviteit. Maar ook is bijvoorbeeld de vraag gesteld of de school in staat is door deze activiteit aan haar (directe) omgeving duidelijk te maken dat zij op goede en doordachte wijze kan omgaan met de grote of kleine problemen en uitdagingen van deze tijd? En of het project aansluit bij de wijze waarop de betreffende school gestalte geeft aan goed onderwijs.

Droommachine

In het project Droommachine werkten Ons SBO (speciaal onderwijs), Prinsentuin van Cooth (vmbo), Radius College (mbo), Avans (hbo) en het Innovatienetwerk van ROC West-Brabant van april tot juni 2014 samen om dromen waar te maken en van elkaar te leren. Samen maakten ze een windmolen, een ware Droommachine. Leerlingen van Ons SBO hebben de windmolen (die mensen wél leuk vinden om te zien!) bedacht, beschreven en in elkaar gezet onder inspirerende leiding van enkele hbo-studenten Werktuigbouw van Avans, die weer verstand hebben van realistisch ontwerpen. Daarna is het ontwerp overgedragen aan een groep vmbo-leerlingen van Prinsentuin van Cooth die er een prototype van maakten. Mbo-studenten Engineering van het Radius College stonden hen daarin bij. In juni 2014 werd op de slotdag de mooiste Droomachine gekozen.

Onderwijsprijs

De Onderwijsprijs is een initiatief van het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie (INOP) voor basis- en voortgezet onderwijs en wordt uitgereikt opwoensdag 28 januari 2015 door Brigite van Haaften, gedeputeerde Cultuur en Samenleving van de Provincie Noord-Brabant. Een afvaardiging van Prinsentuin van Cooth, Ons SBO, Radius en Avans is daarbij aanwezig. Leerlingen van Prinsentuin van Cooth presenteren er de droommachine en richten een expositie in op het Provinciehuis.

Als Prinsentuin van Cooth wint, gaat zij door naar de landelijke finale van de Onderwijsprijs.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!