Onderwijsproject de 'Zeeuwse havens'

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Zeeland Seaports

Het Zeeuwse Onderwijsproject 'De Zeeuwse havens' heeft als doelstelling kinderen inzicht geven in het nut en functioneren van de Zeeuwse havens, de bedrijven die daar een rol spelen en de beroepen die er worden uitgeoefend.

Onderwijsproject de 'Zeeuwse havens'

Voor dit project hebben zich 22 basischolen met in totaal 800 basischoolleerlingen opgegegeven.

Gastles, bedrijfsbezoek en posterwedstrijd

De basischoolleerlingen hebben een gastles gehad en gingen op bedrijfsbezoek bij bij één van de bedrijven uit het havengebied. Zo gingen er basischoolleerlingen onder andere op bedrijfsbezoek bij Heros Sluiskil, Yara, Elopak/ Elocat of Heerema. Na de gastles en het bedrijfsbezoek is er door de leerlingen een poster gemaakt. De mooiste posters van iedere basisschool (boven de Westerschelde) zullen op 2 juni worden gepresenteerd in de tent die tijdens de Open Havendagin Vlissingen  staat opgesteld op het terrein van Reparatiewerf Scheldepoort in Vlissingen-Oost.

Om 14.00 u zal de jury (bestaande uit mevr. Manon Baartmans – Havenmeester Zeeland Seaports - , dhr. Marin de Zwarte – wethouder Onderwijs gem. Vlissingen - en dhr. Henk Kramer - communicatiedeskundige) bekend maken welke school de allermooiste poster heeft gemaakt.)

De posters van de Zeeuws Vlaamse scholen zullen tijdens de Terneuzense Havendagen worden gepresenteerd in het Portaal van Vlaanderen. De uitslag van posterwedstrijd zal voor de Zeeuws Vlaamse scholen plaatsvinden op 22 juni (15.00 uur) in de foyer van het Scheldetheater. De jury bestaat hier uit dhr. Cees Liefting (wethouder Onderwijs gemeente Terneuzen) en mevr. Manon Baartmans (havenmeester Zeeland Seaports).

Mooie prijzen

Voor de scholen en leerlingen die de drie mooiste posters hebben gemaakt worden er mooie prijzen beschikbaar gesteld. Zo kan er als hoofdprijs een waardebon voor een Chill/lounge plek ter waarde van €1.000,00 worden geworden. Andere prijzen zijn ondermeer een I-Pod Shuffle voor iedere leerling en taarten met daarop een foto van de poster.

Alle posters zullen na afloop van het project worden gepubliceerd op de web-site van de Open Haven Dag en in het Portaal van Vlaanderen.

Meer informatie over North Sea Port:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!