Onderzoek naar gevolgen social return

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Bouwend Nederland

Bedrijven worden steeds meer verplicht om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op te nemen in hun organisatie. Hoe denken ondernemers hierover en wat zijn de gevolgen voor hun bedrijf?

Onderzoek naar gevolgen social return

Daar besteedt het onderzoeksprogramma Altijd Wat Monitor van de NCRV binnenkort aandacht aan.

‘Social return’ is een voorbeeld van zo’n regeling waarmee bedrijven steeds vaker te maken krijgen. Bij aanbestedingen kunnen gemeenten aan bedrijven verplichten om mensen met een sw-indicatie, Wajongers of vanuit de kaartenbak in te zetten. Per 1 januari aanstaande wordt de nieuwe Participatiewet van kracht, die bedrijven eveneens stimuleert om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen.

Korte enquête

Altijd Wat Monitor wil graag weten wat de gevolgen zijn van dergelijke re-integratieprogramma’s voor bedrijven. Wat zijn de financiële consequenties voor uw bedrijf? En leidt dit bijvoorbeeld tot verdringing van uw eigen personeel? Daarom leggen wij u graag een korte enquête voor.

Het invullen neemt zo’n 5 minuten in beslag en de verwerking geschiedt geheel anoniem. Wij verzoeken u de enquête in te vullen vóór aanstaande vrijdag 12 september.

Klik hier om de enquête over social return te starten

Meer informatie over BOUWEND NEDERLAND:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!