Onderzoek voor bedrijfsleven toegankelijker

  • Zakelijke dienstverlening
  • Bron: MKB Nederland

Onafhankelijke onderzoeksorganisatie TNO vergemakkelijkt het laten uitvoeren van opdrachten voor mkb-bedrijven.

Onderzoek voor bedrijfsleven toegankelijker

MKB-Nederland, VNO-NCW en brancheorganisaties FHI en FME zijn tevreden over de nieuwe voorwaarden. ‘Deze zijn door directer taalgebruik veel toegankelijker en leesbaarder geworden.’

Voor het formuleren van deze nieuwe voorwaarden heeft TNO gebruik gemaakt van een onderzoek van technologiebranches FHI en FME (in samenwerking met MKB-Nederland / VNO-NCW en ondersteund door FOCWA), naar opdrachten van bedrijven aan kennisinstellingen en de problematiek rondom intellectuele eigendom. Het gaat daarbij niet alleen om onderzoeksopdrachten, maar ook om ontwikkeling, testen e.d. Uit het hierboven genoemde onderzoek bleek dat met name het mkb moeite had om toegang te krijgen tot de kennisinstellingen, door onder andere de structuur en tekst van de Algemene Voorwaarden.

TNO heeft haar Algemene Voorwaarden niet alleen in vorm aangepast, maar ook in inhoud. Zo krijgen bedrijven een sterkere onderhandelingspositie en blijven de Intellectueel Eigendomsrechten van eigen kennis bij de opdrachtgever berusten. Ook zullen er meerdere overlegmomenten worden ingevoerd.

TNO gebruikt de nieuwe voorwaarden sinds vandaag, 1 september. De onderzoeksorganisatie en het bedrijfsleven zullen de nieuwe voorwaarden monitoren in de praktijk en zo nodig aanpassen.

 

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!