'Ontdekte gasreserves Noordzee goed nieuws voor economie'

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: MKB Nederland

MKB-Nederland en VNO-NCW zijn blij met het nieuws dat volgens nieuwe cijfers van TNO en Economische Zaken enorme gasreserves onder de Noordzee liggen waarvan een groot deel nog niet eerder bekend was.

'Ontdekte gasreserves Noordzee goed nieuws voor economie'

Het is daarom goed dat minister Kamp bedrijven die in gaswinning op zee willen investeren een extra duwtje in de rug wil geven.

Onafhankelijk

Volgens de ondernemersorganisaties is de aanwezigheid van de gasreserves goed nieuws voor Nederland en voor de Nederlandse economie. Gas is een kostbare grondstof en brandstof voor de industrie. Daarnaast is gas onmisbaar voor de verwarming van huizen, warm water om te douchen en om te koken. Nu de kraan bij Groningen een stuk wordt dichtgedraaid, is het des te beter dat onder de Nederlandse bodem weer nieuwe voorraden zijn ontdekt. Daarmee wordt Nederland onafhankelijker en hoeft ons land minder gas te kopen in Rusland.

Duurzaamheid

Natuurlijk moet Nederland doorgaan met het verduurzamen van de energieproductie en waar mogelijk dit proces versnellen, aldus MKB-Nederland en VNO-NCW. Maar voor gas als verwarming zijn op korte termijn weinig duurzame alternatieven met voldoende schaal voorhanden. Dit speelt voornamelijk in de industrie, waar hoge temperaturen noodzakelijk zijn. Gedurende die overgangsperiode zal er nog veel gas nodig zijn.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!