Ontslagen Zorggroep gevolg van kabinetsbeleid

Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) schrapt 200 banen als gevolg van bezuinigingen op de langdurige zorg.

Ontslagen Zorggroep gevolg van kabinetsbeleid

'Het kabinet vernietigt met zijn beleid duizenden zorgbanen. De ontslagenteller staat al op ruim 27000 en daar komen deze ontslagen weer bij. Het is triest voor de zorgverleners en triest voor de mensen die zorg nodig hebben,' aldus Riek van Kampen van Abvakabo FNV.

Een papierversnipperaar versnippert thuiszorgbanen    

Bij ZONL werken zo’n 2400 mensen. De zorgorganisatie geeft aan te moeten reorganiseren vanwege bezuinigingen die de overheid oplegt en slechtere inkoopafspraken. De ontslagen treffen medewerkers in de ondersteunende diensten en zorgverleners. Van Kampen: 'Het kabinet moet de banenversnipperaar in de zorg uitzetten. Kwetsbare mensen blijven zorg nodig hebben en de mensen die in de zorg werken zijn hard nodig.'  De 290 thuiszorgmedewerkers die onlangs na maandenlang actievoeren te horen kregen dat zij hun werk behouden, zijn uitgezonderd van de ontslagen. Het Rijk heeft voor deze zorg extra geld beschikbaar gesteld.
 
De vakbonden houden de reorganisatie en de gevolgen voor medewerkers nauwlettend in de gaten. 'We hopen medewerkers zoveel mogelijk naar ander werk te kunnen begeleiden,' aldus Riek van Kampen.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!