Oost-Brabant wil biobased economy versterken

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: Provincie Noord-Brabant

In Oost-Brabant zijn veel agrofoodbedrijven gevestigd. In 2020 wil de regio behoren tot de slimste en duurzaamste agrofoodregio’s van Europa. Onder andere door in te zetten op de biobased economy.

Oost-Brabant wil biobased economy versterken

De agrofoodsector staat de komende jaren voor belangrijke uitdagingen, zoals bevolkingsgroei en veranderende voedingsbehoeften van consumenten. Om aan de toenemende vraag naar voedingsmiddelen te kunnen blijven voldoen, zijn innovatieve en duurzame productiemethoden nodig. In Oost-Brabant zetten agrofoodbedrijven daarom actief in op de biobased economy. Dat kan mede dankzij de sterke technologiesector en innovatieve kracht die in de regio aanwezig zijn.

Programma Bioboost Oost-Brabant

In het programma Bioboost Oost-Brabant werken agrofoodondernemers, overheden en kennisinstellingen samen aan de biobased economy. De samenwerkingspartners willen concrete projecten opzetten die de ontwikkeling hiervan moeten versnellen. Dat is goed voor de bedrijvigheid in Oost-Brabant en biedt extra exportkansen.

Groene economie van de toekomst

Wat Bioboost Oost-Brabant wil bereiken? Dat waardevolle elementen uit reststromen van de agrofoodsector – u kunt denken aan vetten, eiwitten en koolwaterstofverbindingen – in de toekomst volledig kunnen worden ingezet in andere producten en materialen. Om op deze manier de groene economie van de toekomst een boost te geven.

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!