Oost-Nederland heeft structureel tekort aan parkeerplaatsen voor vrachtwagens

  • Logistiek & Vervoer

Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Rijkswaterstaat Oost Nederland.

Oost-Nederland heeft structureel tekort aan parkeerplaatsen voor vrachtwagens

In Oost-Nederland is langs de belangrijkste transportcorridors een groot tekort aan parkeerplaatsen voor vrachtauto’s. Dit blijkt uit een onderzoek dat onlangs in opdracht van Rijkswaterstaat Oost-Nederland is uitgevoerd. Transport en Logistiek Nederland (TLN), verladersorganisatie EVO en Les Routiers Européens maken zich zorgen. Het is van groot belang dat chauffeurs een comfortabele en vooral veilige plek hebben om hun verplichte rust te nemen. TLN, EVO en Les Routiers willen dat het ministerie van Infrastructuur & Milieu op korte termijn met een oplossing komt voor de problematiek.

Dagelijks rijdt door Oost-Nederland veel vrachtverkeer, afkomstig uit heel Europa. Uit een recent onderzoek blijkt echter dat langs de belangrijkste transportcorridors in Oost-Nederland een structureel tekort is aan parkeerplaatsen om deze grote groep vrachtautochauffeurs een veilige rustplek te bieden.

Lees meer op http://www.transport-online.nl/site/transportnieuws/index.php?news=8313

RegioinBedrijf Connect RegioinBedrijf Connect november 2018

Graag nodigen wij u uit om aan te sluiten bij de zevende editie van RegioinBedrijf Connect op 13 november bij Fort Lent in Nijmegen.