Oost-Nederland is niet tegen asfalt'

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: VNO-NCW

Grote steun onder inwoners Overijssel en Gelderland voor investering A1 tussen Apeldoorn en Twente en doortrekking A15 bij Arnhem

Oost-Nederland is niet tegen asfalt'

Inwoners van de provincies Gelderland en Overijssel zijn massaal voorstander van het investeren in de aanpak van de A1 en de A15. Dit blijkt uit een peiling die is uitgevoerd door Maurice de Hond. Van de ondervraagden geeft 6 van de 7 inwoners aan het belangrijk te vinden dat er, om de economie te verbeteren, geïnvesteerd moet worden in de A1 tussen Apeldoorn en Twente en de doortrekking van de A15 bij Arnhem. Daarmee is het draagvlak voor het investeren in uitbreiding van bestaande snelwegen in Oost-Nederland bijzonder groot.

Het bedrijfsleven is blij verrast met deze ondersteuning. Het overgrote deel van de bevolking is kennelijk voor een krachtige aanpak van de fileproblematiek en de infrastructuur.

VNO-NCW Midden, MKB Midden, EVO, TLN en Bouwend Nederland, de opdrachtgevers van de peiling, zijn verheugd dat de inwoners van Oost-Nederland de behoeften van het bedrijfsleven op dit vlak onderschrijven. De organisaties roepen de landelijke politici op rekening te houden met dit gegeven. Het toont aan dat de inwoners uit de regio de toenemende files helemaal zat zijn en van het nieuwe kabinet daadkracht eisen. De organisaties zijn van mening dat de investeringen in de A15 en A1 dan ook niet mogen worden wegbezuinigd, zoals door Haagse ambtenaren is voorgesteld.

Het gaat hier om investeringen die direct ten goede komen aan de economie, volgens de organisaties. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat investeringen in de A1 en A15 een geschat rendement oplevert dat ligt tussen de 8 en 17%, bijzonder hoog voor investeringen in de Nederlandse infrastructuur.

De A1 en A15 zijn ook nog eens belangrijke internationale verbindingen met Duitsland (onze belangrijkste handelspartner) en Oost-Europa. Hierdoor profiteren ook de Randstad  en Midden-Nederland fors van de uitbreiding van deze wegen.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!