Oost-Nederlandse regio’s slaan handen ineen op gebied van AI

The Economic Board van de regio Arnhem – Nijmegen, met Wageningen, Twente Board en Oost NL slaan de handen ineen voor een Artificial Intelligence-strategie voor Oost-Nederland. Artificial Intelligence (AI) wordt bepalend voor onze toekomstige welvaart en welzijn.

Oost-Nederlandse regio’s slaan handen ineen op gebied van AI

Lifeport (het innovatienetwerk van de regio Arnhem – Nijmegen, met Wageningen) en Twente hebben al een ambitieuze agenda op het gebied van AI. Met deze bundeling van krachten kan Oost-Nederland een substantiële bijdrage leveren aan de Artificial Intelligence-strategie van Nederland. Ook zorgt het voor een sterke nationale en internationale positie, biedt het kansen om in Europa fondsen te werven en ontsluit het beter kennis voor het bedrijfsleven, zodat (Oost-)Nederland haar concurrentiepositie vergroot.

Daarmee dragen beide regio’s bij aan het innovatieve AI-ecosysteem van Nederland en Europa. De samenwerking richt zich op twee speerpunten, namelijk AI in de maakindustrie, om via verdere digitalisering van de industrie de concurrentiekracht te vergroten, en op AI for Health, om de gezondheidszorg toekomstbestendig te maken. Beide speerpunten zijn strategische thema’s van de provincies Gelderland en Overijssel.

Artificial Intelligence in Oost-Nederland

In Oost-Nederland houden ruim 170 bedrijven, voor een groot deel mkb, zich actief bezig met de ontwikkeling van AI-toepassingen. Voorbeelden zijn te vinden in de infographic Artificial Intelligence (AI) in Oost-Nederland. Het gezamenlijk formuleren van een Oost-Nederlandse propositie en strategie op het gebied van AI zorgt ervoor dat nationale en Europese middelen dichterbij komen, zoals nieuwe EU-programma’s Digital Europe en Horizon Europe. Zo wordt kennis die aanwezig is op universiteiten en hogescholen sneller vermarkt – en kunnen bedrijven gemakkelijker (internationaal) samen optrekken bij innovatie.

Lees hier het complete artikel

Meer informatie over The Economic Board:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!