Op de High Tech Campus worden de krachten gebundeld

  • Technologie
  • Bron: FME-CWM

Philips en TU/e bundelen hun faciliteiten en intensiveren hun onderzoeksactiviteiten ten behoeve van onderzoek in medische beeldvorming.

Op de High Tech Campus worden de krachten gebundeld

Op dit moment hebben zowel Philips als de TU/e eigen onderzoekslaboratoria voor chemie, radiochemie, biologische en medische beeldvorming. Bestaande onderzoeksactiviteiten van Philips en de TU/e op het gebied van medische imaging worden gebundeld in de Imaging Facility op de High Tech Campus in Eindhoven. Daarnaast investeren beide partners in aanvullende onderzoeksinitiatieven en de bijbehorende infrastructuur. Hiermee ontstaat een van de meest complete laboratoria in Nederland voor publieke en private R&D aan nieuwe technologieën voor medische diagnostiek en therapie.

Kostbaar onderzoek

Het bereiken van technische doorbraken vraagt in toenemende mate een sterk multidisciplinaire aanpak. Het gemeenschappelijk gebruik van geavanceerde apparatuur beoogt de toegankelijkheid voor wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en R&D en de omzetting naar de praktijk ook voor de langere termijn te verzekeren.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!