home » nieuws » Bouw »

Op werkbezoek naar Deventer

  • Bouw
  • Bron: Agentschap.NL

Woensdag 24 maart brachten Rob Boerée (directeur NL Energie en Klimaat) en Reinier Gerrits (programmamanager Lokaal Klimaatbeleid) een werkbezoek aan de gemeente Deventer met als doel de effectiviteit van het instrumentarium van Agentschap NL in het veld te toetsen.

Op werkbezoek naar Deventer

Het bezoek ging langs een aantal projecten in aanbouw waar vanuit het programma begeleiding werd gegeven. Zeer interessant en volop informatie over de toegevoegde waarde van Agentschap NL.

De wijken Keizerslanden (met stadsverwarming) en Steenbrugge (een nieuwe wijk met de ambitie klimaatneutraal te worden) werden bezocht en met de projectontwikkelaar werd gediscussieerd over het Dèmter Energiebedrijf. Er is uitvoerig stilgestaan bij de problematiek die ontstaat bij het tot uitvoer brengen van een beleidsplan en de willekeurige beschikbaarheid van financiële en procesmatige ondersteuningsinstrumenten vanuit Agentschap NL.

MKB
Deventer is, zoals ze zichzelf kenmerken, nu een middenmoter met de ambitie om met de huidige plannen op te schuiven naar een koploperspositie. Opvallend voor Deventer is de hoge organisatiegraad van het MKB in de 'Deventer Kring van Werkgevers'. Via dit kanaal hebben bijvoorbeeld alle bedrijven hun dakoppervlak collectief ter beschikking gesteld voor opwekking van zonneenergie. Een dergelijke ondernemerskring met bovendien veel kennis rondom duurzaamheid (ingenieursbureau's en productiebedrijven zoals Nefit) blijkt zeer waardevol.

Wat hebben we geleerd
De uitdaging die ook door dit bezoek nog maar eens bevestigd is, is om bovenop de dynamiek die in een dergelijke gemeenschap leeft door middel onze inzet van kennis en contacten het verschil te maken. Het is in ieder geval duidelijk dat er ook op het niveau van ‘middenmoter’s volop activiteiten plaatsvinden die relevant zijn voor de programma’s binnen NL Energie & Klimaat, iets wat wij inzichtelijk gaan maken via de klimaatmonitor (www.klimaatmonitor.databank.nl )

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!